Algemene tips voor een ICT'er om als ZZP aan de slag te gaan

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Stel je werkt als ZZP’er of je overweegt serieus om als ZZP’er te gaan werken. Waar moet je rekening mee houden om aan de slag te gaan? Waar moet jij als ICT’er nog meer rekening mee houden buiten jouw vakgebied? Er worden tips en tricks gegeven jouw werk gemakkelijker te maken.

Handige website om te netwerken

Hoe kom je aan ICT opdrachten die jij kunt uitvoeren buiten jouw ‘warme’ netwerk om? Om aan zulke ICT opdrachten te komen, wordt geadviseerd om onderstaande link te gebruiken. Door middel van deze website kan je een account aanmaken. Via dat account komen opdrachtgevers en ZZP'ers makkelijk met elkaar in contact. Kosteloos kom je met een (potentiële) opdrachtgever in contact om ICT projecten te kunnen uitvoeren.

Maak een back-up

Het kan gebeuren dat je onverhoopt je bestanden kwijtraakt of dat je computer kapot gaat. Voorkom zulke taferelen door je bestanden op een externe harde schijf te zetten. Je wilt uiteraard geen vertraging oplopen met jouw ICT opdracht. Probeer er dus ervoor te zorgen dat jouw bestanden op meerdere plekken te gebruiken zijn.

Weet op welk internetnetwerk je werkt 

Werk bij voorkeur niet op een onbeveiligd netwerk. Er is een kleine kans aanwezig dat een hacker met jou meekijkt. Zo’n hacker zou data van jou kunnen onderscheppen of jouw login-gegevens kunnen ontfutselen van vertrouwelijke websites. Je wilt natuurlijk voorkomen dat bedrijfsgegevens uitlekken! Een klein risico dat je het liefst wilt voorkomen natuurlijk. De beste internetverbinding is een versleutelde verbinding. Deze kun je herkennen aan het sleuteltje vooraan de URL van de website.

Antivirus

Het is belangrijk dat je een antivirus programma installeert op jouw computer en deze regelmatig update. Investeer ook in een vernieuwd antivirus programma wanneer de mogelijkheid zich voor doet. Virusontwikkelaars zitten zeker niet stil om nieuwe virussen te ontwikkelen. Je wilt immers niet dat jouw computer vastloopt of dat je werkzaamheden op andere manieren worden belemmerd.

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan in de ICT? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft ook de leukste vacatures in de ICT en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf jezelf hier in om altijd als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste vacatures!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.