Banen van de toekomst: audioloog en makelaar

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

In de toekomst zullen er namelijk veel banen wegvallen door robotisering. In deze blogs lichten wij willekeurig een baan uit die een hele kleine kans heeft om weg te vallen en een willekeurige baan die een heel grote kans heeft om weg te vallen uit. Deze keer: audioloog en makelaar.

Audioloog

Als audioloog ben je gespecialiseerd op het gebied van lastige oor- en hoor problemen. Als audioloog houd je jezelf bezig met het meten en met behulp van hulpmiddelen corrigeren van de gehoorfunctie en het evenwicht. Als audioloog wordt je vaak ingeschakeld door andere artsen of audiciens wanneer zij de patiënt niet verder kunnen helpen met de oor- en hoor problemen. Daarnaast werk je als audioloog nauw samen met logopedisten en kno-artsen aangezien horen en (leren) spreken nauw met elkaar verbonden zijn.

De toekomst van een audioloog

De kans op robotisering van deze baan is momenteel 0% volgens Job Personality. Dit is een ongelofelijk laag percentage voor deze tijd en hierdoor weet je vrijwel zeker dat jouw baan als audioloog niet over genomen gaat worden door robots. De kans is dus zeer groot dat het beroep audioloog ook in de toekomst blijft staan, een ‘future proof’ beroep dus!

Makelaar

Als makelaar ben jij de bemiddelaar bij de koop, verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoorpanden en al het vorige vastgoed. Wanneer twee partijen een overeenstemming hebben behaald zorg jij als makelaar ervoor dat de juiste contracten en overige formele zaken op de juiste wijze worden geregeld. Als makelaar heb je veel contact met mensen en kom je vanzelfsprekend op veel verschillende plekken. Een makelaar werkt meestal in loondienst voor een commerciële vastgoedonderneming maar vanzelfsprekend kun je ook jouw eigen onderneming starten.

De toekomst van een makelaar

Het beroep makelaar is absoluut niet ‘future proof’, de kans op robotisering van deze baan is zelfs 97%, zoals te zien is op de website van job personalityAllerlei nieuwe technieken zoals websites en apps die je helpen met de aankoop van vastgoed zorgen ervoor dat de kans op het verdwijnen van deze baan aanzienlijk wordt vergroot.

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijbaan of startersfunctie die wel ‘future proof’ is? Recruit a Student beschikt over een zeer uitgebreid aanbod van vacatures in veel verschillende branches in heel Nederland. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct op een functie die jou aanspreekt! Of schrijf jezelf in bij Recruit a Student! Wanneer je jezelf ingeschreven hebt houden wij je op de hoogte van nieuwe vacatures die aansluiten op jouw profiel! Via Recruit a Student vind je eenvoudig en snel een (bij)baan die echt bij je past.

Bron: Job Personality

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.