Banen van de toekomst: fotograaf en slager

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

In de rubriek ‘banen van de toekomst’ geven we je inzicht welke banen ‘future proof’ zijn en welke niet. In de toekomst zullen er namelijk veel banen wegvallen door robotisering. In deze blogs lichten wij willekeurig een baan uit die een hele kleine kans heeft om weg te vallen en een willekeurige baan die een heel grote kans heeft om weg te vallen uit. Deze keer: fotograaf en slager.

Fotograaf

Als fotograaf is je belangrijkste taak natuurlijk het fotograferen zelf. Dit kan van alles zijn: van mensen en locaties tot voorwerpen en evenementen. Naast het fotograferen zelf maken vrijwel alle fotografen tegenwoordig gebruik van computersoftware om geschoten plaatjes te bewerken of te optimaliseren. Veel fotografen zijn gespecialiseerd in bepaalde richtingen zoals sportfotografen, mode- en portretfotografen, medisch fotografen, politiefotografen, persfotografen en reisfotografen.

De toekomst van een fotograaf

De kans op robotisering van deze baan is slechts 2% volgens Job Personality. Dit is een erg laag percentage en hierdoor weet je vrijwel zeker dat jouw baan als fotograaf niet over genomen gaat worden door robots. Een ‘future proof’ beroep dus!

Slager

Het beroep slager is een echte ambacht. Zoals algemeen bekend maakt een slager porties vlees klaar voor klanten in een winkel. Slagers doen dit door vlees door te snijden, zagen of knippen. Dit werk kan met de hand maar ook met machines verricht worden. Een slager kan zichzelf ook enkel bezig houden met het slachten van dieren. Daarnaast kan een slager zichzelf ook specialiseren in een bepaald soort vlees of een bepaalde bereidingswijze. Een slager kan onder andere aan de slag in een slagerij, een slachterij of een supermarkt.

De toekomst van een slager

Het beroep slager is niet ‘future proof’, de kans op robotisering van deze baan is maar liefst 93%. Naar verwachting zal deze baan in de toekomst dan ook niet meer bestaan. Tevens zorgt het groeiend aantal vegetariërs en veganisten ervoor dat er steeds minder vraag is naar vlees en er hierdoor dus ook minder vraag is naar slagers.

Wil jij graag meer lezen over banen van de toekomst om er zo achter te komen welke banen er wel en niet zullen blijven bestaan in de toekomst? Houd onze Instagram dan goed in de gaten!

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijbaan of startersfunctie die wel ‘future proof’ is? Recruit a Student beschikt over een zeer uitgebreid aanbod van vacatures in veel verschillende branches in heel Nederland. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct op een functie die jou aanspreekt! Of schrijf jezelf in bij Recruit a Student! Wanneer je jezelf ingeschreven hebt houden wij je op de hoogte van nieuwe vacatures die aansluiten op jouw profiel! Via Recruit a Student vind je eenvoudig en snel een (bij)baan die echt bij je past.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.