Banen van de toekomst: internist en accountant

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

In de toekomst zullen er namelijk veel banen wegvallen door robotisering. In deze blogs lichten wij willekeurig een baan uit die een hele kleine kans heeft om weg te vallen en een willekeurige baan die een heel grote kans heeft om weg te vallen uit. Deze keer: internist en accountant.

Internist

Een internist is een medisch specialist die vooral volwassenen behandelt. Het specialisme heet interne- of inwendige geneeskunde. Als internist houd je jezelf voornamelijk bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen.

Omdat dit vakgebied erg breed is, zijn veel internisten gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen. Een aantal van deze specialisaties zijn bijvoorbeeld allerloog, immunoloog of oncoloog. Internisten werken altijd in teamverband in een ziekenhuis.

De toekomst van een internist

De kans op robotisering van deze baan is nu 0% volgens Job Personality. Dit is een erg laag percentage en hierdoor weet je vrijwel zeker dat jouw baan als internist niet over genomen gaat worden door robots. De kans is dus zeer groot dat het beroep internist ook in de toekomst blijft staan, een ‘future proof’ beroep dus!

Accountant

Een accountant is een vertrouwenspersoon voor het maatschappelijk verkeer. Hij/zij geeft aan hoe betrouwbaar de jaarrekening van een bedrijf is en of bijvoorbeeld overheidsuitgaven goed verantwoord worden. Maar daarnaast is een accountant ook de steun en toeverlaat van ondernemers wanneer zij vragen hebben over bijvoorbeeld hun financiën of de administratie.

De toekomst van een accountant

Het beroep accountant is in ieder geval niet ‘future proof’, de kans op robotisering van deze baan is 94%, zoals te zien is op de website van Job PersonalityDeze baan kans dus over (tientallen) jaren niet meer bestaan.

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijbaan of startersfunctie die wel ‘future proof’ is? Recruit a Student beschikt over een zeer uitgebreid aanbod van vacatures in veel verschillende branches in heel Nederland. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct op een functie die jou aanspreekt! Of schrijf jezelf in bij Recruit a Student! Wanneer je jezelf ingeschreven hebt houden wij je op de hoogte van nieuwe vacatures die aansluiten op jouw profiel! Via Recruit a Student vind je eenvoudig en snel een (bij)baan die echt bij je past.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.