Karlijn op bezoek bij: Europromo

Publicatiedatum 30 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

In deze nieuwe ‘Karlijn op bezoek bij’ ben ik langs geweest bij EuroPromoTextiel. Ondanks mijn sterallures en een bijna fatale terugrit heb ik ook dit bezoek weer overleefd! Ben je benieuwd naar wat ik deze keer weer meegemaakt heb? Lees snel verder!

HUP NAC!

Wanneer er bij ons hoofdkantoor in Breda de naam EuroPromoTextiel valt, volgen daar vrijwel altijd achteraan de naam Winny Bogers en de voetbalclub NAC. Hieruit kan ik al voor mijn bezoek opmaken dat de opdrachtgever waar ik deze keer op bezoek ga een voorliefde heeft voor deze Bredase voetbalclub.

En laat ik nou hééééél toevallig ook eens fan zijn van de parel van het Zuiden. Echter houd fan zijn bij mij waarschijnlijk net iets anders in dan bij de gemiddelde NAC-supporter. Ik zit misschien twee keer per jaar op de B-side, waarbij ik mijzelf 90 minuten afvraag wat nou ook al weer precies de spelregels zijn. Daarnaast ga ik compleet uit mijn plaat wanneer er om de minuut een speler op de grond gaat liggen (en ja, ook al breken ze wel echt een been, ik vind het toch aanstellerij) en vraag ik meerdere keren of iemand nu écht voor de laatste keer wil uitleggen wat buitenspel ook al weer is. Misschien ben ik meer fan van de sfeer in het Rat Verlegh stadion dan van het voetbal zelf.

Maar buiten het feit dat ik er niet heel veel van snap, heerst er ook nog eens een vloek over mij tijdens een avondje NAC. Zo heb ik nog nooit een doelpunt gezien. NOG NOOIT. Op de een of andere manier ben ik altijd net even een drankje aan het halen wanneer er gescoord wordt of ben ik nog eens diep aan het nadenken over wat buitenspel ook al weer was. Daarentegen zing ik dan weer wel fanatiek liedjes mee (ik ken er welgeteld één) en wanneer er een keer een overwinning wordt behaald, ben ik ook heel goed in het vieren daarvan! Een NAC-fan in hart en nieren dus.

Maar laten we realistisch blijven, EuroPromoTextiel is waarschijnlijk een iets fanatiekere NAC-supporter en ik zie meteen kansen. Misschien kan Tobias, medewerker op de afdeling verkoop binnendienst, wel iets voor mij regelen. Een billboard met mijn hoofd en de link naar mijn blogs erop bijvoorbeeld die in het midden van het stadion geplaatst kan worden. Aangezien EuroPromoTextiel goed is in binnen- en buiten reclame verwacht ik wel dat dit te regelen is.

Het lijkt mij verstandig om Tobias niet meteen met mijn grootste idee te overvallen dus beginnen we het interview met een kennismaking. Sinds een half jaar is Tobias werkzaam op de afdeling verkoop binnendienst nadat hij de studie commerciële economie heeft afgerond. In zijn functie begeleidt hij het gehele klantproces, van order tot de aflevering van het product. Hij vertelt dat de afwisseling zijn werk leuk maakt. De ene dag is hij bezig met een kleine opdracht en de andere dag met een hele grote. Ook het contact wat hij heeft met de klanten vindt hij leuk. Tijdens zijn werk heeft hij een adviserende rol en doet daarbij zijn uiterste best om de klant zo goed mogelijk te helpen. En wanneer dit resulteert in een goed product wat zorgt voor een tevreden klant, is hij zelf ook tevreden.

Door het kleurrijke pand van EuroPromoTexiel, waar wij al gedeeltelijk door heen zijn gelopen, heb ik al een beetje een idee gekregen van wat EuroPromoTextiel doet. Tobias vertelt zelf dat zij een bedrijf zijn dat zich voornamelijk bezig houdt met binnen en buiten reclame, maar ook met alles wat te maken heeft met de uitstraling van een pand. Op kantoren zorgen zij bijvoorbeeld voor aankleding door een wandvisual of een mooie afbeelding. EuroPromoTextiel biedt haar klanten een fullservice. Zij adviseren de klant uitvoerig, begeleiden het productie proces en dragen ook zorg voor de montage.

Een van de andere diensten die zij aanbieden het ontwerpen en produceren van beursstands. Deze worden helemaal gemaakt aan de hand van de wensen van de klant. Wanneer Tobias een rondleiding geeft door het pand zien we hier mooie voorbeelden van en sta ik met open mond te kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

Een ander leuk voorbeeld van wat EuroPromoTextiel doet is WK vrouwenvoetbal wat dit jaar plaats heeft gevonden in onder andere Breda. Hierbij heeft EuroPromoTextiel gezorgd voor de aankleding in het Valkenbergpark en hebben zij er voor gezorgd dat de fans konden genieten van onze oranje leeuwinnen in de fanzone.

We krijgen het over de klanten van EuroPromoTextiel en Tobias vertelt dat de klanten voornamelijk uit het netwerk van directeur Winny komen. Winny is zelf al ongeveer 40 jaar werkzaam in de promotie artikelen en heeft hierdoor een groot netwerk opgebouwd. Dit is dan ook precies waar EuroPromo zich in onderscheidt. Tegenwoordig bieden veel webshops soortgelijke producten aan, maar EuroPromo speelt echt in op de persoonlijke en informele benadering. Zij gaan écht met hun klanten in gesprek om te achterhalen wat de behoeftes zijn.

Recruit a Student & EuroPromoTextiel

Over de samenwerking met Recruit a Student is Tobias erg tevreden. De samenwerking is ontstaan via de netwerkclub Business Open. Voor EuroPromoTextiel is het kostenplaatje erg aantrekkelijk. Zij hebben regelmatig klusjes waar een extra handje voor nodig is maar om voor zulke klussen zelf personeel aan te nemen is niet handig en duur. Ook vindt hij het fijn dat er op korte termijn studenten geregeld kunnen worden en de studenten flexibel inzetbaar zijn.

Een voorbeeld van wat studenten via Recruit a Student doen bij EuroPromoTextiel is een project afgelopen zomer. Een kinderdagverblijf kreeg een nieuwe huisstijl en daarom moesten alle reclame uitingen worden vervangen. De studenten gingen langs de vestigingen om samen met de managers te bekijken wat er veranderd moest worden en wat er eventueel nog bij kon komen. Dit soort werkzaamheden kost de vaste medewerkers te veel tijd en dan is het erg handig dat de studenten hierbij kunnen helpen!

Het interview loopt ten einde en Tobias is zo vriendelijk om ons nog een rondleiding te geven. Ik val in de ene verbazing na de andere: enorme beursstands, grote foto frames met verwisselbare doeken en nog veel meer andere promotieartikelen. En natuurlijk de parel van het kantoor: de super grote foto van de NAC-spelers tijdens het feest op de grote markt na het promoveren.

We nemen afscheid van Tobias en samen met Megan zet ik koers terug naar het hoofdkantoor. En dan gebeurt er iets verschrikkelijks, een nachtmerrie komt uit. Op ons gemak cruisen we door de straten van Breda als ik opeens een super grote spin aan het plafond van de auto zie hangen, boven mijn hoofd. Mijn leven flitst aan me voorbij, ik krijg een paniekaanval, hyperventileer en hierdoor verongelukken we bijna 5 keer in een halve minuut. Net op tijd kan ik de auto aan de kant te zetten om vervolgens Megan aan te vliegen en te schreeuwen dat ze de spin moet weghalen. Gelukkig is Megan wel ruig en koelbloedig slaat ze de spin uit de auto. En ik hoor je denken: “Die Karlijn overdrijft altijd”, bekijk dan maar eens snel onderstaand filmpje. Megan heeft het namelijk voor elkaar gekregen om deze traumatische ervaring vast te leggen. Bedankt nog daarvoor ;)

Klaar voor een bezoek van Karlijn?

Bedankt voor het lezen van weer een nieuwe blog! Lijkt het jou nou ook leuk dat ik een keer bij jouw bedrijf langs kom? Neem dan contact op met karlijn@recruitastudent.nl.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.