Vraag maar Raak

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

In Vraag maar Raak geven de accountmanagers of administratie van Recruit a Student iedere week antwoord op belangrijke vragen. Deze vragen worden gesteld door onze uitzendkrachten. Hieronder staan de vragen uitgebreid beantwoord. Heb jij ook een vraag? Stel ze dan via Instagram of mail ons!

Kan ik met vrienden werken bij Recruit a Student? 

Bij Recruit a Student zijn er genoeg werkzaamheden waar wij meerdere kandidaten voor zoeken. Bij dit soort werk is het zeker mogelijk om samen met vrienden te werken. Een vestiging kan het niet altijd garanderen, dit verschilt per klus. Het is daarom aan te raden om het eerst altijd even na te vragen bij de vestiging waar jij voor gaat werken.

Het is altijd mogelijk om een vriend(in) in te schrijven bij Recruit a Student. Dit kan met de app MY Recruit. Jij krijgt er dan zelf ook wat voor terug. Met MY Recruit spaar je namelijk punten door mensen aan te dragen, wanneer zij gaan werken en per uur dat zij werken. Met deze punten spaar je voor leuke prijzen zoals een JBL Box, reiskoffer en nog meer. Download de app voor Android of Apple en log in met je Poolmanager Mobi gegevens. Heb je vragen over MY Recruit? Mail dan naar myrecruit@recruitastudent.nl of check deze pagina voor meer informatie.

Op welke festivals kunnen we dit jaar weer werken?

Helaas is er nog geen officiële bevestiging voor welke festivals we personeel gaan werven en daarom kunnen we nog geen antwoord geven op deze vraag. Wat we wel kunnen zeggen is dat er sowieso festivalwerk zal zijn waar we personeel voor nodig hebben. We hebben namelijk opdrachtgevers die door heel Nederland en België op zoek zijn naar personeel op verschillende festivals. Vorig festivalseizoen stonden we op festivals zoals Defqon.1, TT Assen, Matrix at the Park, Down the Rabbit Hole, Koningsdag etc. 

Heb jij interesse in het werken op festivals komend seizoen? Schrijf je dan in bij Recruit a Student en wordt op de hoogte gehouden van alle vacatures.

Kan ik alleen in de kerstvakantie werken?

Ja, dit is geen probleem. Bij Recruit a Student is het mogelijk om flexibel, op basis van jouw beschikbaarheid te werken. In de schoolvakanties is er vaak meer werk beschikbaar waardoor we altijd extra hulp in de vakanties kunnen gebruiken. Dit kan per vestiging verschillen. Wil jij wat extra verdienen in de vakantie? Neem dan contact op met één van onze vestigingen of schrijf je in!

Wat is een jaaropgave en wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Een jaaropgave is een overzicht van het loon dat je hebt gekregen van één werkgever. Wanneer je meerdere werkgevers hebt gehad, ontvang je meerdere jaaropgaven. Op deze jaaropgaven staat hoeveel belasting je hebt betaald in het afgelopen jaar. De jaaropgave heb je nodig bij het invullen van de belastingaangifte bij de Belastingdienst. 

Het invullen van de belastingaangifte voor 2019 kan vanaf 1 maart 2020. Je hebt jouw jaaropgave dus voor 1 maart 2020 nodig. Bij Recruit a Student ontvang je jouw jaaropgave eind januari/ begin februari 2020.

Wanneer moet ik mijn loonheffing aan of uit zetten?

Loonheffing is een heffing (belasting) die je moet betalen over je loon. Deze heffing wordt betaald aan de belastingdienst. Iedere werkende Nederlander heeft recht op loonheffingskorting. Hierdoor betaal je minder belasting over je loon.

Officieel mag je van de Belastingdienst de loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen. Heb je meer dan één werkgever? Dan moet je een keuze maken waar jij je loonheffingskorting toepast. Je kan het beste je loonheffingskorting toe passen bij de werkgever waar je loon het hoogst is. Door je loonheffingskorting bij één werkgever toe te passen voorkom je dat je later alsnog belasting moet betalen. Bron: Belastingdienst.

In 2019 kan je tot 7000 euro per jaar belastingvrij verdienen. Dit betekent dat je als je een inkomen hebt tot 7000 euro per jaar dat je geen belasting hoeft te betalen. Werk je voor twee werkgevers, maar verdien je niet meer dan 7000 euro in een jaar? Dan kan je ervoor kiezen om bij beide werkgevers je loonheffingskorting toe te laten passen, zodat je bij beide werkgevers geen belasting hoeft te betalen. Officieel mag dit niet en raden wij dit niet aan!! Wanneer je op deze manier te werk gaat, kan het dus zijn dat je uiteindelijk teveel korting ontvangt, waardoor je bij de belastingaangifte een bedrag terug moet betalen.

Wij raden aan om gewoon de regels van de belastingdienst te volgen. Heb je minder korting ontvangen dan waar je recht op had? En dus teveel belasting betaald in 2019? Doe dan in 2020 belastingaangifte en ontvang het bedrag terug. Bron: Financieel Infonu

Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld?

Bij Recruit a Student is het uurloon exclusief vakantiegeld en vakantiedagen. Dit betekent dat je ieder uur vakantiegeld opspaart. Er zijn 3 opties hoe dit vakantiegeld uitgekeerd kan worden. 

Als je langer dan 5 weken niet voor Recruit a Student hebt gewerkt wordt het gereserveerde vakantiegeld automatisch door de administratie aan jouw uitgekeerd. Werk je bijvoorbeeld elke week voor Recruit a Student? Dan wordt dit vakantiegeld jaarlijks automatisch uitgekeerd. Zij zijn verplicht dit voor 30 juni ieder jaar uit te keren. Bij Recruit a Student wordt het vakantiegeld meestal in de laatste week van mei betaald aan onze uitzendkrachten.

Wil je eerder jouw vakantiegeld uit laten betalen? Dan is dit ook mogelijk. Check op jouw loonstrook hoeveel vakantiegeld je hebt gespaard en mail de accountmanager van de vestiging. Zij maken dit dan voor jou in orde. 

Let op: je betaalt altijd belasting over jouw vakantiegeld. Het bedrag op jouw loonstrook komt niet overeen met wat je netto uitbetaald krijgt. 

_______________________________________________________________________________________

Heb jij nog meer werkgerelateerde vragen voor de accountmangers of administratie van Recruit a Student? Vraag maar Raak!! Je kan je vraag mailen naar marketing@recruitastudent.nl of een reactie geven op Instagram! 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.