Waarom zou je als ICT'er werken in dienst van een bedrijf?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Wil je graag in loondienst werken? Een prima keuze, want als ICT’er heb je vaak voordelen ten opzichte van mensen die een andere beroep uitoefenen. Onderstaande tekst weergeeft de redenen waarom het aan te raden is om in loondienst te werken.

Thuis werken

De meeste ICT’ers, die in loondienst werken, mogen een paar dagen vanuit huis werken. Uit onderzoek van Intermediair blijkt dat maar liefst 55 procent thuis mag werken. Ideaal om thuis achter je computer aan te schuiven en dat je vrij bent om je eigen tijd in te delen. Je hebt als werknemer meer vrijheid ten opzichte van een ZZP’er.

Baanzekerheid

Je beschikt over een vast contract en hierdoor heb je zekerheid voor de toekomst. Je hoeft je geen zorgen te maken over financiën, want je krijgt natuurlijk maandelijks jouw salaris. Tevens kan je door jouw bedrijf trainingen volgen. De trainingen worden door jouw bedrijf betaald, waardoor je je carrière kunt verrijken. Daarbij werk je ook samen met jouw bedrijf en collega’s naar één doel, de visie van het bedrijf, toe.

In loondienst werken versus ZZP

Om te benadrukken wat de voordelen zijn om in loondienst te werken ten opzichte van ZZP, wordt de volgende opsomming gegeven:

– Je bent zeker van een vast inkomen;

– Je werkt met collega’s;

– Je bent bekend met de gebruikte standaarden, zoals de bedrijfscultuur, de manier van werken en de ongeschreven wetten binnen een organisatie;

– Je kunt gebruik maken van de facilitaire voorzieningen, zoals een eigen parkeerplaats, computer, tablet of telefoon van de organisatie;

– De organisatie waarvoor je werkt doet voor jou de acquisitie en administratie;

– De organisatie waarvoor je werkt betaalt de opleidingen.

Uiteindelijk zal je voor jezelf moeten afwegen of je graag in loondienst werkt of als ZZP’er. Voor beide gevallen valt wat te zeggen.
 
Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Wil je altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures? Schrijf je dan snel hier in.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.