Wat maakt het werk van een ICT'er minder leuk?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Over het algemeen zijn ICT’ers tevreden met hun werkzaamheden. Ten opzichte van andere branches ligt de algemene tevredenheid in ICT hoger. Toch zijn er ook minder leuke kanten van een baan als ICT’er. Onderstaande punten weergeven waarom het werk van ICT’er niet altijd even leuk is.

Stress

Als ICT’er ben je constant bezig om op de hoogte te blijven van de technologische ontwikkelingen. Je moet veel bijscholen en bijna dagelijks verandert er iets binnen jouw vakgebied. Je zult naast je werk ook veel tijd kwijt zijn aan opleidingen en trainingen. Mede hierdoor is het lastig om een goede balans te vinden tussen je werk en je privéleven.

Bereikbaarheid

ICT’ers geven aan dat zij vrijwel altijd bereikbaar moeten zijn voor hun werkgever. Een ICT’er moet zowel in de vakantie als in een normale week gemakkelijk te bereiken zijn. Je wordt flexibel ingezet, wat wil zeggen dat er niet altijd rekening wordt gehouden met de wensen en eisen voor jou als ICT’er. Daarom geven ICT’ers aan dat zij niet tevreden zijn over hun rol binnen een bedrijf. Er wordt van een ICT’er verwacht dat zij meer betrokken zijn bij het bedrijf ten opzichte van andere collega’s.

Onzekerheid

Er is een vervelende trend gaande voor ICT’ers. Steeds vaker beschikken ICT’ers niet over een vast contract. Doordat ICT’ers geen vast contract hebben, hebben zij ook geen vastigheid voor de toekomst. Toch wordt er wel verwacht dat bedrijven in de toekomst wél vaste contracten aanbieden, want goede én loyale ICT’ers worden steeds lastiger te vinden. Dus ondanks de huidige onzekere situatie hoef je als ICT’er zeker geen zorgen te maken. Elk jaar stijgen het aantal openstaande vacatures voor een ICT’er met een paar procent.

Bovenstaand artikel heeft de schaarse minder leuke kanten van ICT’er weergeven. De ervaring leert dat een baan in de ICT goed bij je past of juist helemaal niet bij je past. Uiteindelijk weet jij zelf als ICT’er waarom jouw (bij)baan juist wel zo leuk is!

Ben je op zoek naar een bijbaan in de ICT? Of naar een bijbaan in een andere branche? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de studenten (bij)baan die bij je past! Schrijf jezelf hier in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.