Wat maakt het werk van een ICT'er zo leuk?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

ICT’ers zijn over het algemeen tevreden doordat zij volledig vrij zijn in hun werk. Binnen de ICT-functie kan je zelfstandig werken en is er vaak de mogelijkheid om thuis aan de slag te gaan. Wat maakt het werk van een ICT'er zo leuk?

Werksfeer

Toch werkt niet elke ICT’er graag thuis. Een ICT’er geeft aan dat een goede werksfeer met collega's ontzettend belangrijk is. Wat draagt voor een ICT’er bij aan een goede werksfeer? Een ICT’er geeft aan dat zij het belangrijk vinden dat er vertrouwen is binnen de organisatie. Vertrouwen dat wordt uitgesproken in collega’s en het product of dienst waarvoor een ICT’er werkt. Een ICT’er vindt het fijn om de lat hoog te leggen voor zich en collega’s.

Salaris

Tegenover je werkzaamheden als ICT’er staat een goede salarisvergoeding ten opzichte van de Nederlandse bevolking. Over het algemeen verdien je in Nederland als ICT’er een bovenmodaal inkomen. De vooruitzichten voor salarisverhoging en promotie in de ICT zijn aanzienlijk vaker aanwezig ten opzichte van andere branches. Tevens is het gebruikelijk dat je als ICT’er bijvoorbeeld wordt voorzien van bonussen als een dertiende maand, prestatiebonus of reiskostenvergoeding.

Zelfontplooiing

Als ICT’er heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Wanneer je binnen een organisatie werkt krijg je vaak de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen. Je wordt vervolgens nog beter, doordat je jezelf kunt specialiseren.

Algemeen

Als ICT’er is het belangrijk dat je het gevoel krijgt dat jouw salaris of beloning in verhouding staat met het werk wat jij verricht. Maar salaris of een beloning zegt ook niet alles natuurlijk. Het is belangrijk dat je zichtbare prestaties neer kunt zetten, zonder dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Daarnaast is het belangrijk dat je erkenning krijgt van je collega’s of werkgever. Erkenning draagt weer bij aan een goede werksfeer en bevordering van je werkprestaties!

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan in de ICT? Of in een andere branche? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf jezelf dan hier in!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.