Aan de slag met SEO

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 7 maart 2023

SEO en online vindbaarheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gevonden worden door de zoekmachines is een doel op zich want je kan nog zo’n mooie website hebben, als je niet gevonden wordt door Google, Yahoo of Bing, heeft niemand er weet van.

Online Student legt je graag uit wat SEO precies is en hoe je daarmee aan de slag kunt.

​Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie. SEO is voornamelijk gericht op het zo efficiënt inrichten van jouw landingspagina of website. Door de algoritmes van Google is SEO essentieel in het gehele proces naar de bovenste zoekresultaten op Google, waardoor jij meer conversie krijgt op jouw website. SEO is het inzetten van doelgerichte zoekwoorden op de juiste plek. Hiervoor moet eerst een zoekwoordenanalyse worden gedaan. Nadat dit is gedaan kunnen de zoekwoorden ingezet worden op de pagina’s van jouw website. Hierbij is het doel om deze woorden zo efficiënt mogelijk te verwerken in jouw tekst.

​Aan de slag met SEO

Wanneer je jouw webteksten hebt geschreven, is het essentieel om jouw zoekwoorden op strategische plekken in de tekst te verwerken. Een zoekwoord moet in ieder geval voorkomen in de titel (de H1) en de tussenkopjes (H2 en H3). Maar let op: de valkuil is om zo vaak mogelijk je zoekwoord te willen gebruiken, maar zo werkt het niet. Zoekmachines worden steeds slimmer, hun algoritmes, die de relevantie van een pagina bepalen, worden steeds beter. Het doel van zoekmachines is de beste pagina voor de zoeker te vinden. De beste zoekmachine optimalisatie is dus het schrijven van goede content. SEO helpt zoekmachines jouw tekst de begrijpen en te indexeren op relevantie voor de bezoeker.

​SEO, de technische kant

De hierboven beschreven zoekmachine optimalisatie is gericht op de tekst van jouw website. Echter heeft SEO ook te maken met een aantal technische aspecten. De naam waaronder jouw afbeelding is opgeslagen bijvoorbeeld (Alt-tag) is ook relevant wanneer het gaat om je online vindbaarheid. Ook de laadsnelheid van de pagina en of de site goed is ingedeeld heeft daar effect op.

Is jouw website SEO-proof? Wij kijken met je mee en helpen je graag mee om je online vindbaarheid te vergroten. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en advies.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.