De voordelen van het werken met een uitzendbureau

Publicatiedatum 30 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Uitzendbureaus zijn niet meer weg te denken. Ze brengen vacatures en werkzoekenden bij elkaar, dankzij de kennis van de arbeidsmarkt. Benieuwd naar alle voordelen van het werken met een uitzendbureau? Je leest ze hier!

Tegenwoordig zijn uitzendbureaus niet meer weg te denken uit onze samenleving. Deze bureaus brengen dagelijks de vraag naar vacatures en het aanbod van werkzoekenden bij elkaar. Dankzij de kennis van de arbeidsmarkt, het uitgebreide netwerk en de vele mogelijkheden om kandidaten te bereiken, zitten er een aantal grote voordelen aan om, als opdrachtgever, uitzendbureaus in te zetten. Maar ook voor de werkzoekende zijn er zeker voordelen te noemen ten behoeve van de uitzendbureaus, zoals de goede contacten met verschillende opdrachtgevers en de kennis met betrekking tot solliciteren.

Voordelen voor werkzoekenden:

Veel vacatures op één plaats: 

Een uitzendbureau is als het ware een verzamelbak voor verschillende vacatures. Door als kandidaat goede contacten te onderhouden met de intercedent of de consultant stijgen de kansen op de arbeidsmarkt. Tegenwoordig worden veel vacatures uitgezet bij een uitzendbureau en loop je veel vacatures mis als je niet ingeschreven staat.

Ondersteuning bij sollicitatie: 

Een uitzendbureau kan de kandidaat ondersteuning bieden bij het solliciteren. Het uitzendbureau weet precies wat de opdrachtgever zoekt en kan helpen met de formulering in de CV en kan de CV telefonisch toelichten. Ook is het mogelijk om voor het gesprek tips krijgen waar de kandidaat op moet letten bij het gesprek.

Flexibel werken: 

Werken via een uitzendbureau is over het algemeen flexibel. Dit is een voordeel, want als je ineens die droombaan langs ziet komen, zit je niet vast aan een lange opzegtermijn. Ook is het op deze manier mogelijk om bij veel verschillende bedrijven in de keuken te kijken.

Voordelen voor ondernemingen:

Tijdwinst: 

De werving en selectie wordt voor een groot gedeelte overgenomen door het uitzendbureau. Dit houdt in het kort in dat de opdrachtgever niet door de vele sollicitaties (soms wel honderden) hoeft te spitten, maar alleen de beste kandidaten doorgestuurd krijgt. De opdrachtgever maakt zo gebruik van het uitgebreide netwerk van het uitzendbureau.

Kosten besparen: 

U bespaart door het werken met een uitzendbureau kosten die u normaal zou uit geven aan advertenties.

Minder risico: 

De opdrachtgever loopt op een aantal vlakken minder risico. Ten eerste vanwege de flexibele contracten, waardoor er makkelijker ingespeeld kan worden op snel veranderend werkaanbod. Ten tweede gedurende ziekte, aangezien het uitzendbureau garant staat voor de ziektekosten.

Minder werkzaamheden: 

Het uitzendbureau verzorgt de voorlichting (met betrekking tot bijvoorbeeld de veiligheid), de verloning van uren en de begeleiding van de kandidaat.

Hire Fire: 

Door te werken met een uitzendbureau kunnen kandidaten binnen uw bedrijf direct starten of stoppen en zit u niet vast aan lange vaste contracten.

Er zijn twee verschillende ondernemingsorganisaties voor de flexbranche:

ABU:

De activiteiten van de ABU bestaan uit het beïnvloeden van wet- en regelgeving (lobby), marktverruiming, marktordening, onderzoek en het verlenen van informatie en advies aan (primair) leden en stakeholders.

NBBU: 

behartigt de belangen van dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, online uitzendondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. 

Een goed uitzendbureau is altijd NEN gecertificeerd!

Wilt u zelf de voordelen ervaren van het werken met een uitzendbureau? Studenten uitzendbureau Recruit a Student biedt verschillende diensten op het gebied van personeelszaken. Neem contact met ons of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.