Infographics

Publicatiedatum 23 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Een infographic is een visuele manier om informatie aan je doelgroep op een heldere manier weer te geven. Beeld en tekst wordt vaak los van elkaar gebruikt terwijl je met een infographic juist beeld en tekst samenvoegt. Online Student Christiaan legt uit hoe je een infographic maakt.

Foto’s, grafieken, logo’s en illustraties maken je verhaal aantrekkelijk en in één oogopslag duidelijk. Het is dus een laagdrempelige en overzichtelijke manier van het presenteren van jouw boodschap. Ook is een infographic een goede manier om droge stof op een levendige wijze aan te bieden. Met de juiste illustraties en sjablonen maak je van iedere samenvatting, rapport of paper een levendig bericht.

​Meer likes met infographics

Een infographic is dé manier om de aandacht te trekken van je lezers. Ruim 87% procent van de informatie die naar de hersenen wordt verstuurd bestaat uit beelden. Infographics worden beter opgeslagen in het hoofd van internetbezoekers dan een stuk tekst of een simpele foto. Dit betekent niet alleen dat een infographic meer opvalt maar ook dat het beter wordt ontvangen. De waardering van een infographic is een stuk hoger dan bij tekst of een foto, dit is goed voor SEO-doeleinden en engagement (betrokkenheid) op social mediapagina’s. Ook kun je met een infographic beter een gevoel meegeven, zo kan je laten zien waar jouw bedrijf of merk voor staat.

​Tools voor infographics

Visuele content maken klinkt ingewikkeld, maar daar zijn natuurlijk (gratis) online tools voor beschikbaar. Hieronder vind je programma’s waarmee je eenvoudig je website, profiel of nieuwsbrief van (info)graphics voorziet.

-    Canva. Populair onder jongeren en beginnende designers. Je kunt met deze tool gemakkelijk content maken voor o.a. sociale media, websites, flyers, posters en natuurlijk infographics. Het mooie van Canva is dat zij voor ieder platform een op maat gemaakt format hebben die je dan zelf kunt invullen of verbouwen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de afmetingen van je content. Canva is gratis te gebruiken maar biedt ook een hoop betaalde features aan. Dit zijn extra mooie en populaire illustraties, foto’s en thema’s die kunnen worden gekocht. Ook is het mogelijk een maandelijks abonnement af te sluiten, hierdoor krijg je direct toegang tot de gehele collectie.

-    Piktochart. Ideaal voor zzp‘ers en kleine ondernemingen die willen starten met het maken van visuele content. Makkelijk in gebruik en ook hier zijn alle afmetingen voor je geïmplementeerd zodat je met één klik een Facebookpost, header of grafiek kunt maken. 

​Tips voor je begint

Om een goede infographic te maken zijn een aantal zaken van belang, namelijk: wíe en wát je wilt bereiken. Bedenk wat jouw bezoekers graag willen zien en wat je ze wilt meegeven. Formuleer een boodschap en zoek dan ondersteunende foto’s en illustraties. De content die je toevoegt, zowel tekst als visueel, moet altijd iets bijdragen aan het geheel. Zo kunnen de illustraties verduidelijken wat de tekst verteld en kunnen kleuren het juiste gevoel helpen over te brengen. Op deze manier maak je een infographic leuk en aantrekkelijk.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.