Studenten als hulponderwijzer ontlasten thuiswerkende ouders

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Studenten geven onderwijs aan huis om thuiswerkende ouders te ontlasten. Bij studentenuitzendbureau Recruit a Student is het vanaf 14 april mogelijk om een Hbo of WO-student in te huren als hulponderwijzer voor kinderen van groep 3 t/m 8. “Eindelijk even ongestoord die conference call in”, zegt Remco Beijer directeur én vader van drie kinderen in de basisschoolleeftijd.

Enerzijds op zoek naar verlichting als ouder en anderzijds naar mogelijkheden om zijn uitzendkrachten aan het werk te houden, bedacht Beijer de ‘hulponderwijzer’. “Thuiswerken én de kinderen ondersteunen bij hun schooltaken is een onmogelijke opgave”, vertelt hij. “De hulponderwijzer heeft als doel de thuiswerkende ouder te ontlasten.” Maar ook ‘zijn’ studenten verkeren in zwaar weer. “Werkstudenten komen niet rond zonder inkomsten uit hun bijbaan. Wij kunnen hen nu niet in de kou laten staan”, zegt Beijer.

Even ongestoord werken

De oplossing is even simpel als briljant. “Ouders kunnen per dagdeel een student inzetten om hun kinderen te ondersteunen bij schooltaken”, legt Beijer uit. Nu klapt Beijer zelf iedere ochtend de laptops open, logt hij alle drie zijn kinderen apart in en helpt hen opstarten met hun taken voor de dag. “Tegen de tijd dat de laatste aan het werk gaat, is de eerste al weer klaar. Het is een dagtaak”, verzucht Beijer. De hulponderwijzer helpt bij taken als het inloggen op de verschillende digitale platformen, iets dat een zesjarige vaak nog niet zelfstandig kan. Huiswerk nakijken, overhoren, extra uitleg en eventueel een boterham smeren. “Alles om de ouder even ongestoord te laten werken.” De studenten die als hulponderwijzer aan het werk gaan, studeren niet allemaal aan de Pabo maar hebben wel een Hbo of WO-niveau.

Rust voor een tientje per uur

Een kleine inventarisatie onder de uitzendkrachten van Recruit a Student laat zien dat het initiatief goed wordt ontvangen. “In sectoren als de horeca, waar veel studenten werkzaam zijn, ligt het werk helemaal stil. Zij komen hierdoor financieel in de problemen want de huur loopt gewoon door”, vertelt Beijer. Zijn uitzendbureau brengt voor de hulponderwijzer geen bemiddelingskosten in rekening en zelfs de werkgeverslasten worden niet doorberekend.

“Wij proberen onze uitzendkrachten aan het werk te houden” verklaart Beijer. “Ouders betalen enkel het salaris van de student dat ergens rond de €10 zal komen te liggen.”

Een keukentafel afstand houden

Uiteraard worden ook bij deze werkzaamheden de coronamaatregelen nageleefd. Met een eigen laptop, desinfecterende gel en een gezondheidsverklaring gaan de hulponderwijzers op pad. “We werken ‘corona-proof’. De student tekent vooraf een gezondheidsverklaring en houdt binnenshuis ook 1,5 meter afstand, simpelweg door aan weerszijden van de keukentafel te zitten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Beijer: 088-5220076 en remco@recruitastudent.nl

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.