Voordelen van jobhoppers binnen uw bedrijf

Publicatiedatum 23 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

De term 'jobhoppers' heeft vaak een negatieve lading, zo word al snel gedacht dat een jobhopper vaak geen inzet toont en weinig ervaring heeft. Niks is minder waar, wij leggen u dit graag uit.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die regelmatig van baan switchen. Deze mensen worden ook wel ‘jobhopper’ genoemd. Deze term heeft vaak een negatieve lading, zo word al snel gedacht dat een jobhopper vaak geen inzet toont en weinig ervaring heeft. Niks is minder waar. Wij hebben onderzocht wat de voordelen zijn van het in dienst nemen van een ‘jobhopper’.

Ervaring

Om meteen een vooroordeel over jobhoppers uit de weg te helpen, beginnen we met het onderwerp ervaring. Een jobhopper die vaker switcht van werkgever doet veel diverse ervaring op bij verschillende bedrijven. Deze ervaring is niet per se diepgaand, maar als u met veel uiteenlopende zaken heeft te maken. Dan zijn jobhoppers een perfecte uitkomst voor uw onderneming.

Verandering

Vaak leveren veranderingen binnen een organisatie interne problemen op. Een jobhopper is deze veranderingen meer gewend omdat ze meestal niet lang bij één onderneming blijven. Elke switch is een verandering en daarom zal een jobhopper minder last ervaren van een verandering binnen een onderneming dan iemand die langer voor één onderneming werkt.

Motivatie

De reden dat mensen tegenwoordig vaker jobhoppen is omdat de werknemers sneller ‘uitgekeken’ zijn bij de organisatie. Ze verliezen de uitdaging in hun werk en willen dus een baan waar ze gemotiveerd aan het werk kunnen. Zodra de motivatie op is, switchen ze van baan. Dit betekent dat een jobhopper altijd gemotiveerd aan het werk is en veel wilt leren in de organisatie waar hij werkzaam is. Dit is een groot voordeel voor een organisatie omdat een jobhopper liever gemotiveerd aan het werk is en anders zelf van baan verandert.

Combineren

Het doel van deze blog is niet om u ervan te overtuigen dat jobhoppers het perfecte personeel is. Wel denken we dat een combinatie van loyaal, lang blijvend personeel met jobhoppers een voordeel voor uw onderneming kan zijn. U heeft op deze manier veel diversiteit binnen uw onderneming. Iets wat nooit negatief is.

Bent u op zoek naar gemotiveerd personeel en heeft interesse in het inhuren van een student? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.