Waarom een uitzendbureau inschakelen?

Publicatiedatum 30 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar het beste personeel. Het vinden van het beste personeel kost echter tijd en geld. Een uitzendbureau neemt u dit graag uit handen. U leest hier waarom een uitzendbureau inschakelen de ideale oplossing is om snel geschikte kandidaten te vinden.

​Tijdbesparing

Het vinden van de juiste kandidaten kost veel tijd. Het begint bij een werving en selectieprocedure waarbij u aan de hand van een CV en een motivatie een beeld moet schetsen van de potentie van een kandidaat. Vervolgens moeten er meerdere gesprekken worden gevoerd om er zeker van te zijn dat een kandidaat geschikt is. Een uitzendbureau kan het gehele werving- en selectie proces van u overnemen en zo bespaart u veel tijd. 

Niet alleen kan het inschakelen van een uitzendbureau zorgen voor tijdbesparing op het gebied van werving- en selectie. Een uitzendbureau beschikt vaak al over een grote pool van kandidaten die zij persoonlijk kennen en waar zij vaak in het verleden al mee samengewerkt hebben. Dit zorgt ervoor dat een functie vaak sneller wordt vervult door een uitzendbureau dan wanneer u dit zelf doet.

U kunt alleen de werving en selectie uitbesteden, maar u kunt er ook voor kiezen om uw nieuwe werknemer niet op uw loonlijst te plaatsen. Als de werknemer in dienst is van het uitzendbureau, draagt het uitzendbureau de rechterlijke verantwoording over de werknemer. Zo loopt u geen risico. Daarnaast verzorgt het uitzendbureau alles omtrent verloning, wat u ook weer tijd scheelt.

​Flexibiliteit

Het grootste voordeel van werken met een uitzendbureau is de flexibiliteit die zij u bieden. Uitzendkrachten zijn inzetbaar op zowel fulltime-, parttime-, als oproepbasis en u kunt eenvoudig op- en afschalen. Zo kunt u zelf bepalen met welke frequentie u een uitzendkracht inhuurt en wanneer u deze inzet. Hierdoor wordt over- of onderbezetting voorkomen en beschikt u altijd over de ideale personeelsbezetting.

​Geen administratieve rompslomp

Zoals eerder genoemd kan het uitzendbureau ook het uitbetalen van salarissen overnemen. Hierbij wordt ook de overige personeelsadministratie overgenomen. Het uitzendbureau draagt zorg voor de pensioenschopbouw, zorgt voor het afdragen van premies en regelt de opbouw van vakantiedagen- en geld. Geen tijdrovende administratieve rompslomp dus!

​Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u graag de hulp van een uitzendbureau inschakelen bij de werving en selectie van getalenteerd personeel? Of wilt u de verloning van uw personeel uitbesteden? Neem dan gerust contact op met studenten uitzendbureau Recruit a Student. Wij vertellen u graag alles over onze dienstverlening en geven u graag vrijblijvend HR-advies.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.