Waarom het voor jou als werkgever voordelig is om je werknemers thuis te laten werken!

Publicatiedatum 1 mei 2024
Wijzigingsdatum 1 mei 2024

Thuiswerken is een trend die de arbeidsmarkt steeds meer domineert. Uit onderzoek blijkt dat 59% van de millennials en Gen Z’ers aangeeft dat thuiswerken een prioriteit is bij het zoeken naar een baan. Maar liefst 54% van hen zoekt bovendien naar bedrijven die werken op wereldwijde locaties mogelijk maken.

Werkgevers vragen zich nu natuurlijk af of deze trend net zo voordelig is voor hen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van remote werken voor werkgevers, en waarom het aanbieden van deze mogelijkheid niet alleen gunstig is voor werknemers, maar ook zeker voor de bedrijven zelf. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.

 

  1. Kostenbesparing:

Een van de meest opvallende voordelen van remote werk voor werkgevers is de potentiële kostenbesparing. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om op afstand te werken, kunnen bedrijven aanzienlijke kosten besparen op fysieke kantoorruimte, onderhoud, reiskostenvergoedingen en forenzen. Sinds 2022 is er zelfs een vergoeding van €2,35 per dag ingesteld voor thuiswerkdagen die de werkgever dient te vergoeden, wat in vergelijking met de kosten van werken op kantoor aanzienlijk lager is.

 

  1. Betere Work-Life Balance:

Een ander belangrijk voordeel is de verbetering van de work-life balance voor werknemers. Door de mogelijkheid te bieden om thuis te werken, kunnen werknemers hun werk en persoonlijke leven beter in balans brengen. Dit leidt tot meer tevredenheid en betrokkenheid en productiviteit.

 

  1. Verbeterde Productiviteit:

Onderzoek toont aan dat 13% van de werknemers beter presteert als ze thuiswerken. Dit komt doordat werknemers thuis vaak ongestoord kunnen werken, wat de productiviteit en efficiëntie bevordert. Daarnaast neemt het concentratievermogen toe, wat resulteert in hogere kwaliteit van het werk dat wordt aangeleverd.

 

  1. Lager Ziekteverzuim:

Thuiswerken kan ook leiden tot een lager ziekteverzuim. De drempel om thuis te werken als een werknemer zich niet helemaal fit voelt, is lager dan naar kantoor gaan. Dit kan resulteren in een snellere terugkeer naar werk en minder kosten voor de werkgever, aangezien een zieke werknemer gemiddeld €250 per dag kost.

 

  1. Bredere Talentenpool:

Door remote werk aan te bieden, vergroot een werkgever automatisch de talentenpool. Het stelt bedrijven in staat om hooggekwalificeerde kandidaten aan te trekken, zelfs als ze zich niet in de directe omgeving bevinden. Bovendien maakt het aanbieden van remote functies een bedrijf aantrekkelijker voor potentiële werknemers, wat resulteert in meer werving en de keuze uit de beste kandidaten.

 

Kortom, het aanbieden van remote werk aan werknemers biedt talloze voordelen voor werkgevers. Naast kostenbesparing en verbeterde productiviteit draagt het bij aan een betere work-life balance, verlaagt het ziekteverzuim en vergroot het de talentenpool. Hiernaast wordt er hierbij gekeken naar de behoefte van een werknemer waardoor die zich gehoord voelt. Door deze voordelen te benutten, kunnen werkgevers zich onderscheiden als aantrekkelijke werkgevers van hun bedrijf.

 

Twijfel je nog steeds?

Misschien ben je nog steeds niet helemaal overtuigd van de voordelen van remote werk voor werkgevers. Misschien maak je je zorgen over de productiviteit van werknemers wanneer ze thuiswerken. Hoe kun je er zeker van zijn dat ze echt aan het werk zijn en niet gewoon op bed liggen?

Gelukkig zijn er tal van voorbeelden en methoden om ervoor te zorgen dat je werknemers productief zijn, zelfs als ze thuiswerken. Denk aan regelmatige Teams-vergaderingen om de voortgang te bespreken en de communicatie te bevorderen. En natuurlijk zijn er de resultaten die ze leveren - dit is een van de meest tastbare indicatoren om de productiviteit te meten. Verder is het voor een werkgever geen overbodige luxe om eens in de zoveel tijd gewoon even een evaluatiegesprek te houden en te vragen: 'Hoe gaat het eigenlijk?’ aan zijn werknemer.

Zorg ervoor dat je duidelijke doelen stelt, communiceer regelmatig en geef je werknemers de veiligheid van de werkplek, de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om succesvol te werken, waar ze ook zijn.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.