Waarom werken met NBBU aangesloten bureau?

Publicatiedatum 3 oktober 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Benieuwd waarom u er altijd voor moet kiezen om met een uitzendbureau te werken dat bij de NBBU aangesloten is? In deze blog leest u er alles over!

Een bemiddelings- of uitzendorganisatie neemt u veel werk uit handen. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is dé brancheorganisatie voor bijna 1.000 arbeidsbemiddelaars, met name in het MKB. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. 1 juni 2014 trad de nieuwe NBBU-cao voor Uitzendkrachten in werking. De cao vormt een goede balans tussen flex en zekerheid en heeft een looptijd van vijf jaar. Voorop staat dat de nieuwe NBBU-cao handelt naar de afspraken uit het Sociaal Akkoord en de nieuwe Wet werk & zekerheid (WWZ).

De voordelen van het werken met een bureau dat bij de NBBU aangesloten is

Betrouwbaarheid
Elk uitzendbureau dat is aangesloten bij de NBBU heeft ook het SNA-keurmerk en voldoet aan alle financiële en administratieve criteria waaraan een bonafide uitzendbureau wettelijk moet voldoen. Een lid dat niet meer aan de lidmaatschapseisen voldoet wordt ontzet uit het lidmaatschap. Voor u dus een extra waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Vakmanschap
De goed opgeleide, professionele intercedenten van uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU kennen hun markt als geen ander en hebben vakmanschap hoog in het vaandel staan. De NBBU ondersteunt hen hierbij met onder meer vakinhoudelijke seminars. Specialisten van de NBBU Servicedesk staan hen terzijde bij gespecialiseerde vragen op het gebied van cao’s, arbeidsrecht en (sociale) wet- en regelgeving.

Transparantie
Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU werken met de NBBU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten, die u als opdrachtgever verzekert van transparantie en duidelijkheid.

Kwaliteit
Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.

Flexibele NBBU-cao
NBBU-uitzendondernemingen werken met de NBBU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten. Deze cao biedt de inlener concrete voordelen.

Concreet voordeel NBBU-cao
Met de speciale 65+ regeling is het voor uitzendkrachten mogelijk om de werkzaamheden flexibel bij u voort te zetten na 65-jarige leeftijd.

Concreet voordeel NBBU-cao
Vanaf dag één het loon dat in uw sector van toepassing is. Dit voorkomt ongelijkheid tussen uw vaste medewerkers en uitzendkrachten op de werkvloer.

Benieuw wat studenten uitzendbureau Recruit a Student voor u en uw organisatie kan betekenen? Met onze verschillende diensten bieden wij een oplossing op ieder HR-gerelateerd probleem. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem gerust eens contact met ons op.
Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.