Wilt u direct contact opnemen of een offerte aanvragen? 

Hieronder geven wij antwoord op de veelgestelde vragen van werkgevers.

Bent u op zoek naar uitzendkrachten?

Kennis en/of mankracht te kort tijdens drukke dagen of bij langdurige ziekte? Dan heeft u niet alleen mensen nodig die snel inzetbaar zijn, maar die ook een minimale inwerktijd hebben met een maximaal rendement. Recruit a Student kan putten uit een groot bestand van studenten met mbo-, hbo- of universitair niveau. Door onze zorgvuldige screening, garanderen wij gemotiveerde kandidaten met ambitie die bereid zijn om aan te pakken. Een visitekaartje voor uw bedrijf.

Transparantie heeft Recruit a Student hoog in het vaandel staan. Wij maken het uitzendproces voor u dan ook optimaal inzichtelijk. U ontvangt van ons een inlogcode waarmee u op onze website kunt inloggen. Hier vindt u alles terug over de de voortgang en de planning van elk project. Zo kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag volgen wie, waar, wanneer gepland staat en kunt u tevens uw aanvragen online doorgeven. Heeft u een vacature waar u ons bij kunt gebruiken? Dan kunt u deze direct online bij ons doorgeven. Als een wat persoonlijkere aanpak u meer aanspreekt, kunt u uiteraard altijd telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen.

Heeft een uitzendkracht een proeftijd? 

Een uitzendkracht heeft alleen een proeftijd wanneer er een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van tenminste drie maanden. In dat geval geldt de in de wet vermelde maximumproeftijd.

Krijgt een uitzendkracht een contract? 

Of een uitzendkracht een contract krijgt, hangt af van het bedrijf waar de uitzendkracht komt te werken. De uitzendkracht tekent wel altijd een contract met het uitzendbureau die hem of haar uitzendt.

De NBBU-cao werkt met een vier fasesysteem. Fase 1 duurt 26 werkweken. In deze periode krijgt de uitzendkracht losse (week) contracten die eindigen zodra de opdracht beëindigd wordt of de week is afgelopen. Wanneer de uitzendkracht 26 weken in fase 1 heeft gezeten, gaat hij over naar fase 2. Deze fase duurt maximaal 104 gewerkte weken (twee jaar), wederom met weekcontracten. Hierna wordt in fase 3 een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan. Er kunnen maximaal 4 contracten worden afgegeven in een totale periode van maximaal 52 weken.

Dit betekent dat de uitzendkracht steeds een tijdelijk contract krijgt wanneer een opdracht beëindigd wordt. Wanneer fase 3 helemaal doorlopen is, gaat het contract over naar fase 4 en wordt dit een contract voor onbepaalde duur.

Personeel werven?

Goed personeel vinden is niet altijd gemakkelijk. Recruit a Student is gespecialiseerd in het uitzenden van studenten voor parttime- en tijdelijke fulltime functies. Bent u op zoek naar personeel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Personeel werven via Recruit a Student​
Recruit a Student kan u van dienst zijn bij het werven van personeel hbo- of wo-niveau. Via Recruit a Student hoeft u niet zelf personeel te werven, dit doet wij voor u! Ideaal dus als u weinig tijd heeft om zelf personeel te werven.

Personeel werven via onze uitgebreide en doorgeselecteerde studenten database
Recruit a Student is een grote en ambitieuze speler op het gebied van uitzenden van studenten voor tijdelijke parttime- en fulltime-functies. Recruit a Student levert snel en goed personeel voor allerhande werk. Onze medewerkers zijn ervaren en weten voor u de perfecte match te vinden. Dit alles tegen aantrekkelijke tarieven. Recruit a Student is uw ideale partner voor het werven van uw personeel.

Wat is het fase systeem? 

Recruit a Student werkt met een vier fasesysteem. Hierin kan een uitzendkracht bijna 2,5 jaar zeer flexibel worden ingezet. Ideaal om uw pieken en dalen met optimale flexibiliteit in te vullen.

Wat zijn de kosten van een uitzendkracht? 

Wist u dat een student als uitzendkracht maar liefst 20% voordeliger is dan vast personeel? Dat komt omdat studenten veelal volgens de jeugdloonschalen worden verloond. Daarnaast zijn studenten als hoogopgeleide uitzendkrachten snel en flexibel inzetbaar op verschillende functiegebieden, zowel parttime als fulltime.

Bent u benieuwd wat de kosten van een uitzendkracht zijn? Vraag dan dan direct een offerte aan via de website, laat u terugbellen door één van onze medewerkers of neem contact op met één van onze medewerkers.

Wat zijn de tarieven van uw uitzendkrachten? 

Onze uitzendkrachten zijn doorgaans student en worden volgens de jeugdloonschalen verloond. Het salaris van deze kandidaten ligt al snel 20% lager dan dat van een vakvolwassen medewerker met gelijke competenties. Hierdoor kan Recruit a Student u aantrekkelijke tarieven voor uw uitzendkrachten aanbieden. Vraagt u zich af wat een uitzendkracht precies kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met één van onze vestigingen.

Heeft Recruit a Student een aparte cao? 

Recruit a Student hanteert het NBBU-cao. De NBBU is de Nederlandse Bond voor bemiddelings- en uitzendbureaus. In de NBBU-cao zijn alle arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn op uitzendkrachten opgenomen en deze dienen gelijk te zijn aan die van het cao van de inlener.

Heeft een uitzendkracht recht op reiskostenvergoeding? 

Volgens de NBBU-cao heeft een uitzendkracht dezelfde rechten op reiskostenvergoeding als reguliere werknemers. Bij studenten van Recruit a Student is dit echter bijna nooit van toepassing. Wij werken met studenten en de meeste van onze uitzendkrachten hebben een OV-jaarkaart.

Heeft een uitzendkracht recht op vakantiedagen? 

Een uitzendkracht bouwt vakantiedagen op over zijn verdiende loon; bij een volledige werkweek heeft de uitzendkracht na een heel jaar recht op ten minste 4 maal de overeengekomen arbeidsduur per week. Een uitzendkracht die geen volledige werkweek of niet het hele jaar werkt, bouwt een evenredig deel op. De uitzendkracht kan deze dagen op verzoek opnemen als betaalde vakantie of laten uitbetalen bij het einde van de arbeidsovereenkomst.

Wat is de opzegtermijn voor uitzendkrachten? 

Voor uitzendkrachten gelden andere opzegtermijnen dan voor reguliere werknemers. Deze opzegtermijnen staan vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten (de NBBU-cao).

Een uitzendkracht in fase 1 en 2 en kan op ieder moment opstappen. Hij of zij hoeft dat slechts één werkdag van te voren te melden. Het uitzendbureau moet zeven kalenderdagen van te voren melden dat het werk ophoudt.

Voor een uitzendkracht met een contract voor bepaalde tijd (fase 3), gelden de volgende opzegtermijnen:

Contract korter dan 3 maanden: 1 week​ 
Tussen 3 en 6 maanden: 2 weken​
Langer dan 6 maanden: 1 maand

Voor het uitzendbureau geldt in dit geval de wettelijke opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Personeel zoeken? 

Goed personeel vinden is niet altijd gemakkelijk. Recruit a Student is gespecialiseerd in het uitzenden van studenten voor parttime- en tijdelijke fulltime-functies. Ben u op zoek naar personeel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met een van onze vestigingen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Welke algemene voorwaard

en gelden er voor het inhuren van uitzendkrachten? 

Voor het inhuren van uitzendkrachten gelden wettelijke algemene voorwaarden. Deze kunt u vinden op de downloadpagina van onze website. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Hoe werkt poolmanager? 

Als u wilt weten hoe u kunt werken met Poolmanager, bekijk dan de handige instructievideo's.

Wie betaalt de uitzendkracht in geval van ziekte? 

Een uitzendkracht is verzekerd voor de Ziektewet. Afhankelijk van de fase waarin de uitzendkracht zit, heeft hij bij ziekte recht op een Ziektewetuitkering of op doorbetaling van het loon. Wanneer u een uitzendkracht via Recruit a Student inhuurt, blijft Recruit a Student wettelijk gezien de werkgever. Alle kosten die bij ziekte van een uitzendkracht komen kijken zijn dus voor Recruit a Student.

Altijd een kantoor bij u in de buurt!