Bijbaan Rechten

Ben jij een enthousiaste rechtenstudent op zoek naar waardevolle werkervaring? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij werken nauw samen met diverse gerenommeerde advocatenkantoren die op zoek zijn naar getalenteerde studenten zoals jij.

Of je nu geïnteresseerd bent in ondersteunende taken of juist meer praktijkervaring wilt opdoen, bij één van deze advocatenkantoren liggen er boeiende mogelijkheden op jou te wachten. Deze bijbanen bieden niet alleen een onschatbare ervaring, maar kunnen ook dienen als springplank voor jouw toekomstige droombaan na je studie. We hebben diverse vacatures werkstudent rechten openstaan, waarbij je zeker wel iets vindt dat bij je past! 

Vul hieronder de functietitel en locatie in waar je graag in de buurt wilt werken!

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Wat voor bijbanen heb je voor rechten?

Rechtenstudenten hebben de mogelijkheid om waardevolle praktijkervaring op te doen via verschillende bijbanen. Een functie als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor biedt directe betrokkenheid bij lopende zaken, terwijl een rol als legal research assistant de nadruk legt op diepgaand onderzoek en analyse. Juridisch secretarieel medewerkerposities bieden inzicht in de dagelijkse gang van zaken op een kantoor, terwijl juridisch adviseurs bij studentenorganisaties medestudenten kunnen bijstaan.

Voor diegenen die een bredere kijk op het recht willen, kan een rol als legal compliance officer binnen bedrijven interessant zijn. Ongeacht de keuze biedt een juridische bijbaan niet alleen waardevolle inzichten en netwerkmogelijkheden, maar helpt het studenten ook bij het ontdekken van hun voorkeursrechtsgebied voor toekomstige carrièrepaden.

Opleidingen rechten

Voor bijbanen binnen het juridische domein zijn verschillende opleidingen relevant, afhankelijk van je interessegebied. Een Bachelor Rechtsgeleerdheid (LLB) biedt een solide basis, terwijl een HBO-Rechten opleiding meer nadruk legt op praktische toepassing. De opleiding Juridisch-Administratieve Dienstverlening (JAD) bereidt voor op administratieve functies in juridische organisaties, terwijl Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) een combinatie van sociaal werk en juridische dienstverlening omvat.

Criminologie is relevant voor bijbanen binnen het strafrecht, en Bestuurskunde is nuttig voor posities bij overheidsinstellingen. Fiscaal Recht is geschikt voor belastingadviesfuncties, en een achtergrond in Bedrijfskunde of Bedrijfsrecht komt van pas bij juridische aspecten van zakelijke transacties. Het is raadzaam om naast je opleiding ook relevante stages en werkervaring te overwegen, evenals het opbouwen van een netwerk en het raadplegen van de carrièreservices op je onderwijsinstelling om je kansen op een juridische bijbaan te vergroten.

 

Rechten,wat kan je verwachten

De rechtenbranche omvat diverse rechtsgebieden, van strafrecht tot familierecht, en biedt uiteenlopende carrièremogelijkheden. Naast advocaten omvat de branche notarissen, juridisch adviseurs, en paralegals. De juridische praktijk varieert van grote advocatenkantoren tot overheidsinstellingen en bedrijfsjuridische afdelingen. Belangrijke aspecten zijn strikte ethische normen, voortdurende professionele ontwikkeling, en de noodzaak om op de hoogte te blijven van juridische ontwikkelingen. Soft skills, zoals communicatie en probleemoplossend vermogen, zijn ook van essentieel belang in deze dynamische en evoluerende sector.

Hulp voor jouw bijbaan in de rechten sector

Recruit a Student is jouw partner bij het vinden van een bijbaan in de rechten branche. Sluit je aan en ontdek hoe wij je ondersteunen bij het bereiken van jouw professionele doelen. Met onze toewijding aan groei en flexibiliteit voor studenten bieden we de ideale omgeving voor succes. Ons werving- en selectieproces zorgt ervoor dat jouw capaciteiten optimaal worden benut en perfect matchen met een geschikt bedrijf.

Bij Recruit a Student profiteer je niet alleen van bijverdiensten, maar ook van waardevolle werkervaring die aansluit bij jouw studierichting. schrijf je direct in voor onze pool en positioneer jezelf als geschikte kandidaat voor financiële bijbanen die passen bij jouw vaardigheden en ambities. Zet vandaag de eerste stap naar een succesvolle carrière in accountancy en finance door je direct in direct in te schrijven bij Recruit a Student.

Meld je nu aan!

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!