Een dagje mee met een orderpicker!

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Wij geven jullie graag een kijkje in de verschillende bijbanen die Recruit a Student aanbiedt. Mijn naam is Sterre, stagiaire online marketing. Ik loop in deze rubriek een dagje mee met verschillende uitzendkrachten van Recruit a Student. Dit keer loop ik een dagje mee met Erwin als orderpicker.

Om 08:15u sta ik voor het kantoor van Recruit a Student in Breda. Samen met mijn collega, Nicky, ga ik vandaag op bezoek bij Recruit a Student Venlo en de opdrachtgever Excellent Fashion Service. Ik loop vandaag namelijk een dagje mee met Erwin. Hij gaat mij vandaag uitleggen hoe een baan als orderpicker eruit ziet. 

We halen een koffietje to go en maken ons klaar voor vertrek. De rit ging verbazingwekkend snel, Nicky vertelt mij wat ik vandaag kan verwachten en we kletsen gezellig over het dagje mee met. Voor we het weten komen we aan in Venlo.

Het kantoor van Recruit a Student ligt vlak naast het station in Venlo. We arriveren bij een mooi pand en worden ontvangen door Shauny, een spontane leuke meid die voor Recruit a Student werkt als Junior Accountmanager. Het is altijd leuk om andere kantoren van Recruit a Student te zien. We schieten wat leuke video’s en foto’s en Shauny vertelt ons alvast wat over het bedrijf wat we zo gaan bezoeken.

Na een korte lunch met Shauny rijden we door naar Reuver waar het bedrijf Excellent Fashion Service gevestigd is. 

‘Excellent Fashion Service is een logistiek dienstverlener voor de mode-en kleding industrie.’

We komen aan bij een groot magazijn en worden ontvangen door Ed, de eigenaar van het bedrijf. Ed wijst ons de kantine waar het personeel op dit moment pauze heeft. Er zitten ongeveer 10 personen in de kantine te lunchen waaronder Erwin. Erwin is erg enthousiast en vriendelijk en werkt via Recruit a Student voor EFS.  

 

 

Erwin is een internationale student uit Kroatië en studeert software engineering aan de Fontys Hogeschool in Venlo. Na een korte kennismaking en een uitleg wat we gaan doen neem Erwin ons mee de werkvloer op. Hier vertelt hij ons hoe het werk als een orderpicker er aan toe gaat. 

Hij neemt ons mee naar een groot magazijn vol met stellingen en daarop verschillende kledingstukken. Iedere stelling heeft verschillende barcodes. Het lijkt een beetje op een groot doolhof. Erwin laat ons een scanner zien en legt uit wat zijn werk voor vandaag inhoudt. 

Via de scanner krijgt hij een order binnen, denk bijvoorbeeld aan 4 verschillende kledingstukken. Op deze scanner staat precies beschreven om wat voor kledingstuk het gaat en op welke locatie in het doolhof de werknemer de bestelling kan vinden. 

Wanneer hij het kledingstuk gevonden heeft scant hij de barcode van de stelling en vervolgens legt hij de bestelling op een plek in een rolcontainer. Zo gaat hij alle kledingstukken van die order af. Wanneer de bestelling compleet is scant hij de barcode van de plek in de rolcontainer en gaat hij door naar de volgende bestelling. 

Wanneer de rolcontainer vol zit met verschillende orders wordt hij naar een een andere collega gereden. Daar wordt het gecontroleerd, ingepakt en gestickerd om vervolgens te versturen naar de juiste persoon. 

 

Het werk klinkt misschien een beetje eentonig af en toe, maar dat is absoluut niet geeft Erwin aan. Erwin geeft aan dat hij het werk leuk vindt omdat het juist zo gevarieerd is. Het klaarleggen van orders is één van de taken die hij doet. Soms krijg je een andere taak zoals het inpakken van de orders of het stickeren van de dozen en tussendoor moeten de stellingen ook weer gevuld worden met nieuwe materialen. 

Via een kennis is Erwin bij Recruit a Student terecht gekomen toen hij in Nederland ging studeren. Hij had snel een goede baan nodig om geld te verdienen naast zijn studie om recht te hebben op verschillende financiële hulp. Hij kon al snel terecht bij EFS en heeft soms ook wat ander magazijnwerk gedaan voor Recruit a Student.

Voor Erwin is het een ideale bijbaan omdat het goed te combineren is met zijn studie en daarnaast goed verdient. Het is flexibel in te delen voor hem. Sommige weken kan hij namelijk veel werken en andere weken wat minder in verband met zijn studie. 

Na een uitgebreide uitleg over zijn werkzaamheden was het tijd om Erwin te bedanken en niet verder te storen. Het was erg interessant om eens een kijkje te nemen in het werk van een orderpicker. Je komt niet zo snel in zo’n groot magazijn en denkt niet echt na over de route die een pakketje aflegt als je op de knop bestellen klikt.

Nadat we Erwin en Ed gedaan hebben gezegd stappen we weer in de auto op weg naar Breda. 

Ben jij nou ook zo enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Kun je niet wachten op samen met Erwin te werken als orderpicker bij Excellent Fashion Service? Solliciteer dan op deze vacature. Woon je niet in de buurt van Venlo maar lijkt iets soortgelijks je interessant? Check dan onze vacatures of schrijf je in op onze website

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.