Hoe vind je een leuk stage bedrijf?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?
Wanneer je een opleiding volgt is het vrijwel altijd van belang dat je een stage gaat lopen. Met een stage leer je het vak waar je voor leert in de praktijk. Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

  • Ieder jaar zijn er een hoop studenten op zoek naar stagebedrijven. Begin daarom op tijd met zoeken naar een leuke stage.
  • Vind stage bedrijven via je school of op internet. Zoek buiten de stagewebsites ook op vacaturesites, ook hier zijn vaak vacatures voor stagiaires te vinden.
  • Heb je al een bedrijf waar je geïnteresseerd in bent, maar staat er geen stage-vacature open? Neem dan zelf contact op met dit bedrijf. Ondanks dat er geen vacature open staat wil dit nog niet zeggen dat ze geen stagiair kunnen gebruiken. Doordat je zelf contact opneemt met dit bedrijf laat je alleen maar zien dat je echt oprecht geïnteresseerd bent in dit bedrijf. Wanneer je telefonisch contact op gaat nemen met het bedrijf, zorg dan wel dat je belt op een gunstig tijdstip. Dus niet s'ochtends vroeg wanneer de werknemers net beginnen met werken, tijdens de lunchpauze of aan het einde van de werkdag. Bereid het telefoongesprek ook goed voor, dit is namelijk de eerste indruk die je van jezelf gaat achterlaten. Vraag naar de juiste persoon of de afdeling personeelszaken. Vraag voordat je jouw verhaal gaat vertellen of de desbetreffende persoon even tijd voor je heeft en of het gelegen uitkomt dat je belt. Bedenk van te voren waarom je precies geïnteresseerd bent in dit bedrijf, wat jij je voorstelt van een stageplaats bij dit bedrijf en wat voor een stage je precies zoekt, wat jij wilt leren én wat jij dit bedrijf kan bieden.
  • Maak gebruik van je netwerk, vertel iedereen om je heen dat je opzoek bent naar een stage en naar wat voor een stage. Wie weet heeft iemand uit je netwerk nog ideeën of weten zij nog een bedrijf dat opzoek is naar stagiaires.

Tips voordat je gaat solliciteren

  • Wil je gaan solliciteren bij een bedrijf, verdiep je dan eerst in dit bedrijf. Lees erover op internet of misschien ken je mensen uit je netwerk die al bij dit bedrijf werken of hebben gewerkt, vraag dan naar wat informatie. Ook kan je altijd aan het bedrijf zelf vragen stellen door contact met hun op te nemen. Het is belangrijk dat je van te voren weet of dit bedrijf bij je past en of de werkzaamheden die jij gaat doen je aanspreken. Zo voorkom je dat een stage achteraf tegenvalt.
  • Bekijk de eventuele doorgroeimogelijkheden, je loopt tenslotte stage om veel dingen te leren, het zou daarom leuk en uitdagend zijn als je weet dat je tijdens jouw stageperiode kan groeien en andere werkzaamheden op je kan nemen. Zo doe je een hoop werkervaring op en houd je jouw stage ook leuk en uitdagend.
  • Ga na of de stageplaats voldoet aan alle eisen vanuit school. Zorg ook dat de eisen aan een stageplaats voor jezelf duidelijk zijn, zodat je precies weet of je bij de juiste bedrijven solliciteert. Het zou zonde zijn als jouw stagebedrijf straks wordt afgekeurd omdat het niet voldoet aan de eisen en je weer opnieuw moet beginnen met zoeken naar een geschikte stage.
  • Maak je CV in orde. Wanneer je gaat solliciteren moet je vrijwel altijd jouw cv meesturen en wanneer je een bedrijf telefonisch gaat benaderen zullen zij vaak ook vragen of je jouw cv kan opsturen. Het is dan fijn als jouw cv in orde is, zodat je deze direct kunt versturen.
  • Lees de Top 5 voorkomende problemen binnen een stagebedrijf, zo weet je precies wat voor problemen zich kunnen voordoen binnen een stagebedrijf en hoe je deze kunt voorkomen.

Lukt het je niet om een leuke stage te vinden? Studenten uitzendbureau Recruit a Student biedt stage & bemiddeling aan.

Ben je buiten je stage om op zoek naar een leuke studenten (bij)baan? Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.