De leukste studentensteden buiten Europa

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Zoek jij graag het avontuur op en wil je gaan studeren buiten Europa? Wij hebben de tofste studentensteden voor jou op een rijtje gezet!

Het avontuur op zoeken en gaan studeren in een ander land is iets wat veel studenten aan zal spreken. Maar in welke steden is het leuk om te gaan studeren? In deze blog hebben wij voor jou de leukste studentensteden in Europa op een rijtje gezet. Maar ook buiten Europa zijn er veel steden waar het leuk is om te gaan studeren. De leukste hebben wij uitgezocht en daar vertellen we je in deze blog alles over.

Melbourne, Australië

Melbourne is de tweede na grootste stad van Australië. De stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van dit land en ligt in de staat Victoria. Deze staat is erg populair onder studenten van uit de hele wereld. Er zijn verschillende goed aangeschreven universiteiten waar de kwaliteit van het onderwijs erg hoog ligt, wat de hoge kosten voor levensonderhoud weer een beetje goed maakt. Melbourne heeft een bruisend nachtleven, een lekker klimaat en er is genoeg te doen op cultureel gebied.

Singapore, Azië

Singapore is een wereldstad die steeds meer populariteit wint onder internationale studenten. In deze stad vindt je onder andere enorme wolkenkrabbers, kilometers lange winkelstraten, veel rooftops bars, clubs en goede restaurants. Het hele jaar door is het warm en vochtig in het land. De kwaliteit van het onderwijs in Singapore ligt hoog, er zijn twee universiteiten die opgenomen zijn in de top 15 van universiteiten ter wereld.

Kaapstad, Zuid-Afrika

In Kaapstad vind je één van de mooiste universiteiten van de wereld gevestigd, namelijk de The University of Cape Town. De universiteit ligt aan de voet van de Tafelberg en biedt vanuit de collegezalen een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. De universiteit is tevens de oudste van Zuid-Afrika en de beste van het continent. In Kaapstad studeren internationale studenten vanuit 100 verschillende landen. Ook leuk; er rijden “jammie shuttles” voor studenten en medewerkers van UCT. Deze brengen je gratis van de verschillende plekken in Kaapstad waar studentenhuisvesting is naar de universiteit, de hele dag door!

San José, Costa Rica

Voor studenten die geïnteresseerd zijn in audiovisuele-, design of architectuurstudies, is de Veritas universiteit in San José de perfecte plek. San José ligt tussen drie vulkanen en er zijn prachtige dorpjes. De stad bestaat voornamelijk uit laagbouw en is erg kleurrijk. De lokale bevolking is vriendelijk en altijd bereid om je te helpen als dit nodig is. Voor Latijns-Amerikaanse begrippen heeft San José een vrij Westers karakter. In San José vindt je ook authentieke marktjes en na een busreis van drie uur bereik je de meest prachtige stranden!

Hong-Kong, China

De snelgroeiende metropool die aan de zuidkust van China ligt, is voor veel studenten de ultieme plek om te studeren. De stad biedt een combinatie van de traditionele Chinese cultuur en de westerse luxe. Ook leuk; combineer je studie met het leren van Mandarijn! Door het volgen van een studie in Hong Kong krijg je een unieke kijk in de Chinese cultuur en in het snelle zakenleven wat zich in deze stad afspeelt.

Los Angeles, Amerika

Wil je jouw Engels verbeteren en zelf de Amerikaanse levensstijl ervaren? Kies er dan voor om te gaan studeren in Los Angeles aan the University of California Los Angeles. LA ligt in de staat Californië en is een vooruitstrevende en multiculturele stad. Deze cultuur vind je ook terug op de campus. De universiteit heeft een breed aanbod aan studies en krijgt internationaal veel erkenning voor de hoge kwaliteit van het onderwijs. De mensen zijn open-minded en vriendelijk, nieuwe vrienden maken tijdens je studie in LA is dan ook geen enkel probleem. Met hotspots als Venice Beach, Beverly Hills, West Hollywood en Bel-air vlakbij, verveel je je in je vrije tijd geen moment. Ook leuk: wanneer je in de herfst/winter naar LA gaat, kun je op de Amerikaanse manier Halloween vieren en de extravagante manier van kerst vieren meemaken.

Blijf je toch liever in Nederland studeren? Of wil je eerst nog geld sparen voordat je vertrekt? Schrijf jezelf dan in bij Recruit a Student! Of bekijk onze actuele vacatures en solliciteer op een functie die je aanspreekt!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.