Waarom zoeken bedrijven tegenwoordig zoveel ICT'ers

Publicatiedatum 21 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Elk jaar stijgen het aantal openstaande vacatures binnen de ICT-branche. Waarom zoeken bedrijven tegenwoordig zoveel ICT'ers? Worden goede ICT’ers schaars? Of is de vraag naar ICT’ers simpelweg veel groter dan het aanbod aan ICT’er? Hoe dan ook, de technologische ontwikkelingen gaan rap.

Veranderende markt

Vergeleken met de ICT branche is er geen enkele branche die zo veranderlijk is. Binnen de ICT branche is het goed mogelijk dat een specialisatie vandaag nog veel waard is, en morgen niks waard meer kan zijn. De wisselende vraag naar specialisaties dragen bij aan een heuse zoektocht om de geschikte ICT’er voor een organisatie te vinden.

De overheid

Ook de Nederlandse overheid is op zoek naar ICT specialisten. Er is een ernstig tekort om bijvoorbeeld de bestrijding van internetcriminaliteit tegen te gaan. Daarnaast heeft de overheid verschillende overheidsprojecten om duurzame ontwikkelingen en maatschappelijke problemen op de plank liggen waar simpelweg geen ICT’ers beschikbaar voor zijn.  Als oplossing, om het tekort tegen te gaan, is de overheid samenwerkingen aangegaan met universiteiten en het bedrijfsleven.

Salaris

Wanneer je als ICT’er een goed salaris wilt verdienen, is het aan te raden om binnen een groot bedrijf te specialiseren. Als specialist onderscheid je jezelf van andere ICT’ers, want wanneer er weinig aanbod is van specialisten wil dit zeggen dat er een goed salaris wordt vergoed. Tevens is de ongeschreven regel: des te saaier en eentoniger het specialisme, des te beter je betaald krijgt.

Het sectorplan

Minister Asscher heeft dit voorjaar het sectorplan voor de ICT goedgekeurd. Met het sectorplan is 9,4 miljoen euro gemoeid. De miljoenen euro’s worden besteed aan opleidingen en trainingen van 2.500 IT specialisten waarmee de overheid denkt nieuw  gekwalificeerd personeel aan te trekken. De overheid vindt het een belangrijke zaak om continu te investeren in de opleiding van (toekomstige) werknemers. Overigens biedt het sectorplan perspectief aan mensen in de werkloosheidswet.

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je dan hier in!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.