Staat jouw vraag hieronder er niet tussen?

Check dan ook onze FAQ voor de Cariben, opdrachtgevers en algemene vragen!

FAQ - Studenten

Hieronder geven wij antwoord op de veelgestelde vragen van Studenten.

Wanneer wordt mijn salaris betaald?

Als je voor Recruit a Student werkt, wordt je salaris wekelijks uitbetaald. Betalingen worden op woensdagmiddag gedaan, zodat je op donderdag of vrijdag je salaris op je rekening hebt.

Hoeveel belasting moet ik betalen?

Het verschil tussen je bruto- en nettosalaris zijn de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer. Bruto is het bedrag vóór belastingen en premies en netto is het bedrag na aftrek van belastingen en premies. Je contactpersoon bij Recruit a Student geeft voordat je gaat starten met werken je uurloon door. Dit zal altijd het bruto bedrag zijn, omdat de hoogte van belastingen en premies afhankelijk is van het aantal uur dat je per week hebt gewerkt en of je wel of geen loonheffingskorting hebt toegepast. Als je wisselend werkt, kan het dus goed zijn dat je de ene week meer belasting betaalt dan de andere week. Kijk voor meer informatie over belasting op de website van de belastingdienst.

Hoe moet ik de loonspecificatie lezen?

Op deze pagina vind je de uitleg van een salarisspecificatie. Mocht je nog verdere vragen hebben, neem dan even contact op met de vestiging waarvoor je werkt. 

Wat is loonheffingskorting? 

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever toe laten passen. Als je je komt inschrijven bij ons op de vestiging kun je aangeven of je de loonheffingskorting wel of niet wilt laten toepassen. Als je je keuze later wilt wijzigen, kun je dit doorgeven aan de vestiging waar jij bij ingeschreven staat. 

Hoe en wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Ieder jaar ontvang je uiterlijk in de laatste week van januari de jaaropgave. Deze wordt per mail verstuurd. Op je jaaropgave staat vermeld hoeveel je in het afgelopen jaar hebt verdiend en hoeveel belasting je hebt betaald. Kijk op de website van de belastingdienst of je recht hebt op belastingteruggave. Hiervoor heb je de gegevens van je jaaropgave nodig.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je gaat werken voor Recruit a Student dien je naast je arbeidsovereenkomst tevens het verzuimprotocol goed door te nemen. Hierin staat: bij ziekte meld je je zo spoedig mogelijk, in ieder geval voor aanvang van je werk, ziek bij (A) de werkgever en (B) de opdrachtgever.

(A) Werkgever (melding moet zowel telefonisch als per mail. NIET per sms of Whatsapp)

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Buiten kantoor tijden kan er gebeld worden met het noodnummer dat wordt aangegeven op de voicemail van de betreffende vestiging of naar het algemene nummer: 088 522 00 00

(B) Opdrachtgever: 

De contact gegevens van de opdrachtgever staan altijd aangegeven in de online planning . Indien je niet in staat bent om zelf contact op te nemen met de werkgever/opdrachtgever, kan de ziekmelding door anderen worden doorgegeven. Voor meer informatie lees het verzuimprotocol van Recruit a Student

Hoe moet ik mijn gewerkte uren doorgeven?

Iedere week moet je voor maandag 12.00 jouw gewerkte uren aangeleverd hebben. De manier waarop is afhankelijk van de opdrachtgever en de afspraken die je gemaakt hebt met de vestiging waarbij jij ingeschreven bent. 

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn stufi?

Als je naast je studiefinanciering te veel bijverdiensten hebt, heb je geen recht meer op studiefinanciering en het studenten reisproduct. Er is dus een grens voor bijverdienen. De grens voor bijverdienen is in 2018 €14.456. Het gaat om je verzamelinkomen of belastbaar loon. Als je de grens voor bijverdienen nadert, moet je je studiefinanciering stopzetten. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de website van DUO.

Hoeveel verdien ik per uur?

Afhankelijk van de opdrachtgever wordt er voordat je start met werken een bruto uurloon afgesproken. Dit is gebaseerd op de cao van de inlener. Het uurloon is terug te vinden in je online werk agenda. Wil je meer informatie over je online werkagenda? Kijk dan naar de instructievideo's

Hoe en wanneer ontvang ik mijn loonspecificatie?

Afhankelijk van de verloningscyclus van de opdrachtgever, ontvang je per week of vier wekelijks je salarisspecificatie. Deze ontvang je uiterlijk op vrijdag na de week dat je hebt gewerkt. De salarisspecificatie wordt per mail verstuurd. Op dat moment worden ook de betalingen gedaan. Je kunt er dus van uitgaan dat de betaling heeft plaatsgevonden wanneer je de salarisspecificatie hebt ontvangen.

Wat zijn reserveringen?

Een reservering is een percentage van je salaris dat apart wordt gezet voor vakantiedagen, vakantiebijslag en kort verzuim. Je vakantiebijslag bedraagt 8% van het feitelijk loon (het bruto loon exclusief toeslagen e.d.) Deze bijslag wordt gereserveerd boven op ieder gewerkt uur (met uitzondering van overuren) en wordt in de week van 1 juni uitbetaald.

Werk je parttime en/of niet het hele jaar, dan bouw je vakantiedagen op naar het aantal uur dat je werkt. Recruit a Student reserveert hiervoor een vast percentage van je uurloon. Dit staat vermeld op je salarisspecificatie. 

Hoe en wanneer worden de reserveringen uitbetaald? 

Recruit a Student reserveert hiervoor een vast percentage van je uurloon. Op aanvraag betaalt Recruit a Student de vakantiedagen uit. De reserveringen (vakantiedagen, vakantiebijslag en kort verzuim) worden automatisch uitbetaald wanneer je maximaal 6 weken niet gewerkt hebt. Vakantiebijslag wordt automatisch uitbetaald in de eerste week van juni.