Hoe pitch ik mijzelf in een paar minuten?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Tegenwoordig wordt een elevatorpitch gebruikt om te netwerken. In een korte tijd expliceer je de kern van jouw product, dienst of bedrijf. Vertel een aantrekkelijk verhaal en probeer de gesprekspartner vast te houden. Onderstaande vraagstelling geven je een zetje in de juiste richting om een goede elevatorpitch te houden.

Hoe kom je met non-verbale communicatie sterk over op jouw luisteraar?

Sta rechtop, gebruik je handen om mee te ‘spreken’, maak oogcontact en kijk niet steeds in het rond. Het is aan te raden om van tevoren een paar keer goed in en uit te ademen voordat je naar binnengaat. Extra zuurstof bevordert je om helder na te denken.

Hoe voorkom je dat je over jouw eigen woorden struikelt?

Wanneer je vlot overkomt heb je vaak streepje voor. Het kan natuurlijk altijd voor komen dat je niet direct een antwoord hebt op de vraag van je gesprekspartner. Geen probleem natuurlijk. Om toch ‘vlot’ over te komen kan je bijvoorbeeld de vraagstelling herhalen of een je gesprekspartner een compliment geven voor de goede vraagstelling. Op deze manier ‘gun’ je jezelf wat extra tijd. Bovendien is het aan te raden om van tevoren te bedenken wat je gaat zeggen.

Wat kan je doen wanneer je geen antwoord weet op iemands vraag?

Het kan gebeuren dat je een vraag niet kan beantwoorden. Een gesprekspartner waardeert het als je eerlijk bent, dus ga absoluut niet liegen! Vertel vervolgens waar je wel goed in bent en waar je wel veel van af weet.

Hoe kan je je het beste voorbereiden op een elevator pitch?

Het is aan te raden om van tevoren je goed in te lezen over het bedrijf of persoon waarvoor je gaat pitchen. Win informatie bij referenties of lees de website door. Daarnaast zal je elke vraag over jezelf moet kunnen beantwoorden. Probeer jezelf kritisch te evalueren voordat je een elevator pitch houdt.

Bron: Youtube.

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.