Banner

Blog

Het laatste nieuws, inspirerende blogs en handige tips: wij zorgen dat je niks mist op het gebied van werken en studeren.

Vragen sollicitatiegesprek

Sollicitatietips

Vragen sollicitatiegesprek

Ga je binnenkort solliciteren en weet je niet goed wat je moet verwachten? In deze blog helpen wij je en geven wij tips over wat voor vragen je kan verwachten tijdens een sollicitatiegesprek.
Lees meer
Wat is ChatGPT en hoe werkt het?

Studie

Wat is ChatGPT en hoe werkt het?

In deze blog kom je te weten wat ChatGPT nu precies is, hoe je het als student kunt gebruiken, en waarom het een controversiële tool is.
Lees meer
Wat is een numerus fixus selectie?

Studie

Wat is een numerus fixus selectie?

Voor veel universitaire opleidingen heb je maar een maximum aantal beschikbare plaatsen. Lees in deze blog alles dat je moet weten over de numerus fixus.
Lees meer
Fomo

Studentenleven

Fomo

Het is tegenwoordig een groot belang om er overal bij te moeten zijn, anders hoor je er niet bij. Maar soms heb je gewoon even geen zin om met de menigte mee te lopen en wil je iets doen waar je zelf zin in hebt. Maarja, durf je dat wel. In deze blog leggen we je meer uit over fomo, waar het vandaan komt, de symptonen en hoe je ervan af komt. 
Lees meer
Studeren in België

Studie

Studeren in België

Veel jongeren kiezen er voor om in het Buitenland te gaan studeren, het heeft namelijk veel voordelen. Zeker België is onder de Nederlands studenten erg populair. Het land biedt de ultieme internationale ervaring, met zijn multiculturele en meertalige omgeving. In deze blog geven we je een aantal voordelen van het studeren in België, en een paar praktische tips.
Lees meer
Hoe verhoog je je productiviteit?

Studie

Hoe verhoog je je productiviteit?

Ben je een student en heb je ook zo’n enorm druk leven? Er zijn talloze taken die je moet doen op een dag, maar je merkt dat je altijd tijd te kort komt. Productief zijn met je tijd is cruciaal, zeker als l je succesvol wilt zijn. Productief zijn is niet harder, maar slimmer werken. In deze blog geven we je een aantal tips en suggesties, hoe jij het meeste kan halen uit je beschikbare tijd.
Lees meer