Werken op Curacao

Meld je aan! 

Heb jij je opleiding afgerond en heb je zin om de wereld te ontdekken? Ga werken met lekker weer en het strand als achtertuin! Kom werken als Young Professional in Curacao met Recruit a Student! Wij helpen jou te ontwikkelen in je skills en erachter komen wat nou goed bij jou past! Recruit a Student vindt het belangrijk om naar de behoeftes te luisteren van de net afgestudeerden om hen zo goed mogelijk te begeleiden naar een baan waar zij hun passie in vinden. 

Lees verder om alle details te weten over hoe je kan werken op Curacao en wat jij nodig hebt! 

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Ga werken in Curacao met Young Professionals

Bij Young Professionals zijn we toegewijd om jouw overgang naar Curaçao als HBO of WO afgestudeerden zo soepel mogelijk te maken. Wil je langer dan een half jaar werken op Curacao? We bieden een uitgebreid aanbod van vacatures in verschillende sectoren en helpen je bij elke stap van het sollicitatieproces. Ons team staat voor je klaar om je te voorzien van informatie, tips en ondersteuning, zodat de stap naar werken op Curacao moeiteloos voor jou wordt.

Waarom werken op Curacao?

Het kiezen voor een carrièrepad blijft een spannende maar belangrijke stap in je leven. Young Professionals is dé plek om tijdelijk werk en vast werk op Curacao te vinden. Daarom willen we je graag kennis laten maken met de unieke kansen die werken op Curacao met zich meebrengt. Wonen en werken op Curacao is geweldig, midden in de Caribische Zee, en het is een super populaire plek voor jonge getalenteerde studenten en afgestudeerden. Meer hierover kun je vinden bij de veelgestelde vragen over werken op Curacao. 

Voordelen werken op Curacao

Voordelen werken op Curacao

 • Curaçao staat natuurlijk bekend om het prachtige klimaat, veel zon, parelwitte stranden en helderblauwe wateren. Je kunt hier genieten van een juiste balans tussen werk en vrije tijd. Na een lange werkdag kan je ontspannen in dit tropische paradijs. En in het weekend kun je chillen op het strand en daarna de leukste feestjes meemaken. Wie wilt dit nu niet?
 • Onderschat de professionele kansen op Curaçao niet. Het is een groeiende gemeenschap op gebied van zakelijkheid. Met een opkomende technologische sector, financiële diensten, toeristen en nog veel meer, biedt het eiland oneindig veel mogelijkheden om jouw carrière op te bouwen. Bekijk hier het aanbod van alle vacatures ‘’werk Curacao’’. 
 • Heel het jaar door is het 30 graden. Elk weekend is net een minivakantie. 
 • Op Curacao krijg je kans om samen te werken met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen. Je leert er enorm veel van. De interculturele ervaring heeft ontzettend veel waarde en zal je je vaardigheden op het gebied van communicatie en samenwerking enorm kunnen ontwikkelen. 
 • De talen op Curacao zijn zoal: Engels, Nederlands en Papiaments. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker om te communiceren.
Nadelen werken op Curacao

Nadelen werken op Curacao

 • Het verhuizen naar een ander land kan een enige tijd duren voordat je helemaal aan kunt passen aan de cultuur, manier van werken en gewoontes.
 • Langere tijd weg zijn van je familie, vrienden en vertrouwde omgeving.
 • Ondanks bepaalde fiscale voordelen, is Curaçao duur vergeleken met wat je gewend bent.
 • Lagere salarissen dan in Nederland
 • Op Curaçao zijn ze nog niet helemaal bij de tijd als het gaat om online bankieren en online shoppen. 

Over het algemeen is wonen en werken op Curacao een onvergetelijke levenservaring voor zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Het eiland biedt je de kans om je carrière te laten groeien terwijl je geniet van de mooie omgeving en relaxte sfeer. Ons recruitmentteam staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van jouw baan, zodat jij de beste keuze kunt maken voor je toekomst.

Huisvesting Curacao

 • Oriëntatie: Begin op tijd met het zoeken naar verschillende wijken en buurten om te bepalen waar je graag zou willen wonen. Overweeg bepaalde factoren zoals veiligheid, reistijd en toegang tot bepaalde voorzieningen.

 • Makelaar: Het kan heel handig zijn om bij een lokale makelaar hulp te vragen voor het zoeken van het juiste huis.

 • Online zoeken: Bekijk online advertenties, websites, lokale kranten en social media voor huisvesting aanbiedingen. Er zijn ook websites gefocust op onroerend goed in Curaçao.

 • Bezichtigingen: Probeer als het mogelijk huizen te bezichtigen en veel foto’s te zien. Daarnaast is het belangrijk om veel vragen te stellen over de huurovereenkomsten, eventuele extra kosten en prijzen.

 • Huurcontract: Als je eindelijk een huis hebt gevonden, dan onderteken je een huurcontract. Zorg ervoor dat je de huurvoorwaarden begrijpt en dat alles schriftelijk is vastgelegd.

Hier de veelgestelde vragen omtrent wonen op Curacao. Waar je het beste kunt wonen in Curacao en hoe het dagelijks leven in Curacao er uit ziet. 

Huisvesting op Curacao
Vergunningen op Curacao

Curacao Vergunningen

Het is ook belangrijk om al je papierwerk en vergunningen op Curacao gereed te hebben. Kan je zomaar werken op Curacao, en hoelang mag je hier verblijven? 

   • Toeristenvisum Curacao: Mocht je naar Curaçao willen komen om een huisvesting te regelen, dan kun je meestal een toeristenvisum aanvragen die vaak geldig is tot 90 dagen.

   • Verhuisvergunning Curacao: Mocht je permanent in Curaçao willen wonen, dan moet je een verhuisvergunning aanvragen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de lokale autoriteiten en zij kunnen je helpen met informatie en het indienen van de aanvraag.

   • Tijdelijke verblijfsvergunning Curacao: Afhankelijk van je nationaliteit en de reden voor je verblijf in Curaçao kan het zijn dat je een tijdelijke verblijfsvergunning nodig hebt. Bijvoorbeeld voor werkvergunningen of studentenvisa. Neem contact op met de Immigratiedienst voor meer informatie. 

 

Langer dan 6 maanden werken op Curacao?

Met een vergunning als remote worker mag je maximaal zes maanden op Curaçao wonen en werken, met de optie om dit met nog eens zes maanden te verlengen. Je hoeft je niet per se uit te schrijven in Nederland om op Curaçao te wonen. Je hebt alleen een Verklaring van Rechtswege nodig. Wil je echt emigreren naar Curacao? Dan moet je je uitschrijven in Nederland, een Verklaring van Rechtswege aanvragen en vervolgens jezelf inschrijven op Curaçao.

Ook belangrijk:

 • Medische verzekering: In Curaçao is het verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Zorg ervoor dat je een passende en juiste verzekering hebt geregeld als je verhuist naar Curaçao.

 • Financiële middelen: Voor sommige verblijfsvergunningen wordt er vereist dat je een bepaald salaris moet verdienen om je gezin te kunnen onderhouden zonder beroep te doen op sociale voorzieningen. 

Het is belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het regelen van de documentatie zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast kan het een enige tijd duren voordat alle vergunningen geregeld zijn. 

Waar niet wonen op Curacao

Welke wijken moet je vermijden op Curacao? Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna staan vaak bekend als enkele van de meest onveilige wijken op Curaçao. In deze gebieden worden sociaal-economische uitdagingen ervaren, waaronder armoede, werkloosheid en een beperkte toegang tot kwaliteitsonderwijs.

 

Werkcultuur in Curacao

Op Curaçao heerst een wat andere werkcultuur dan in Nederland. Hier is de scheiding tussen werk en privé over het algemeen wat minder strikt. Omdat het eiland relatief klein is, kom je vaak collega's tegen op feestjes. Bovendien is er op de werkvloer meer nadruk op hiërarchie en wordt daar veel waarde aan gehecht.Hier nog wat meer kenmerken van de werkcultuur op Curacao: 

 • Er heerst een ontspannen en gastvrije sfeer in de werkomgevingen. Dit biedt de mogelijkheid om de juiste balans te vinden met een gezonde levensstijl.

 • Het eiland verwelkomt mensen van verschillende achtergronden en culturen. De werkplekken op Curaçao bieden rijke interculturele ervaringen aan die je kennis zullen verbreden.

 • De werkcultuur vindt het belangrijk dat samenwerking en teamwork worden gestimuleerd. Open staan voor nieuwe ideeën draagt bij aan een positieve en ondersteunende werkomgeving.

 • Op Curaçao vinden ze een balans tussen professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden erg belangrijk. Daarom wordt flexibel werken erg gestimuleerd. Alles is wat rustiger aan: poko poko…

Ontdek de mogelijkheden over werken in Curacao

Bekijk al onze vacatures en ontdek de geweldige carrièremogelijkheden die Curaçao te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende nieuwe functie, al een ervaren professional bent of je eerste baan wil beginnen na je opleiding, wij hebben voor ieder wat wils! 

Aarzel niet langer en spring het diepe in naar een leven vol zon, zee, avontuur en prachtige carrièrekansen. Schrijf je in en wij helpen jouw droom waar te maken op Curacao! 

Lees hier de veel gestelde vragen over werken in Curacao. 

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student!